ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τα μάθατε τα νέα; Αποσύρονται οι ΚΟΤΕΣ από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου!  Αυτό, όμως, δεν είναι το περίεργο. Πως να «κατέβαιναν», άλλωστε, και σε β΄γύρο  με το 0,20%; Το απίστευτο είναι ότι οι ΚΟΤΕΣ στηρίζουν, λέει, στις δεύτερες εκλογές το Κ.Κ.Ε!  Α, Καημένε Μητσοτάκη, κι εσύ κυνηγάς την αυτοδυναμία, όταν ο Περισσός τα έχει κάνει πλακάκια με  τις …καπνιστικές ομάδες!  Ναι, καλά διαβάσατε, ΚΟΤΕΣ είναι το κόμμα  με βασική θέση,  τα δικαιώματα των καπνιστών! Και αναρωτιώμασστε μετά πως απέτυχε παταγωδώς η αντικαπνιστική εκστρατεία στην Ελλάδα! Και πως παραμένει “σταθερά¨ στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ!

Τουλάχιστον  το ΤΟΛΜΑ με  το 0,24% κρατά πιο αξιοπρεπή στάση, όπως, άλλωστε, και το Κίνημα των Φτωχών, με το 0,31%! Ακούς το Κίνημα των Φτωχών κάτω και από τη μονάδα! Καλέ δεν βγαίνουν μέρα μεσημέρι εκεί πέριξ της Ομόνοιας και γύρω από την Βικτώρια να δουν με πόσους φτωχούς έχει γεμίσει ο τόπος; Πάνω από τους μισούς Έλληνες!..

Τριάντα έξι κόμματα ανάμεσά τους να μην είχαμε και ένα «Κίνημα»; Και όχι μόνο Κίνημα αλλά και Social και «Ελεύθεροι ξανά» και οι Οικολόγοι του Βεργή… που έλαβαν μία (1) ψήφο! Και ενώ όλοι υπέθεσαν πως ήταν η ψήφος του αρχηγού Βεργή, εκείνος αποκάλυψε στα εμβρόντητα MME  πως  ο ίδιος ψήφισε …Μητσοτάκη και πως, επομένως,  ακόμη αναζητεί να βρει τον μοναδικό του ψηφοφόρο!!! Και τον ψάχνει γιατί, λέει, δεν τύπωσε το κόμμα ψηφοδέλτια και ο άγνωστος ψηφοφόρος τόσο είχε καημό να ψηφίσει Οικολόγο που έγραψε το όνομα του κόμματος με “μπικ” πάνω στο λευκό ψηφοδέλτιο!!!

Προβλήματα «αλίευσης» ψήφων δεν είχε μόνον ο Βεργής. Έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.  Βλέπετε κόμμα εξουσίας, και  απλή αναλογική, μαζί,  δεν συνάδουν! Αυτό.  κανείς στην Κουμουνδούρου δεν το σκέφτηκε;  Αλλά, θα πείτε,  αυτό είναι λάθος στρατηγική. Και την στρατηγική την χαράσσει ο στρατηγός, και, στην περίπτωση, ο αρχηγός!  Αλλά ο αρχηγός κήρυξε «τέλος» στο Πένθος και ξεκίνησε ανένδοτο αγώνα να  ανατρέψει, λέει, το αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές!! Να “κόψει” την παντοδυναμία του Μητσοτάκη!..

Αλλά πως θα επιτευχθεί αυτό το «θαύμα» όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι «οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, οι παλινωδίες, το έλλειμμα υπευθυνότητας μας κόστισαν ακριβά. Και ακόμη περισσότερο”,  καθώς, όπως είπε, «δεν έχουμε όμως δικαίωμα στην εσωστρέφεια. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις. Που ακόμη και τώρα, σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι σύντροφοι δεν αποφεύγουν»!..  Στρατηγείο “σφαγείο” έχει καταντήσει η Κουμουνδούρου ποιόν  να πρωτομαζέψεις και ποιόν να πρωτοαποκαλύψεις; “Δρυὸς πεσούσης πᾶς ἀνὴρ ξυλεύεται” (Σας θυμίζουν κάτι οι οξείες οι περισπωμένες και οι ψιλές;)

Ε, όταν το σπίτι σου δεν μπορείς να κουμαντάρεις, την Ελλάδα θα φέρεις βόλτα Αλέξη; Απλά πράγματα. Σαν ήθελες κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί έκανες επίθεση στα «μικρά»  κόμματα;  Και φθάσαμε να πανηγυρίζει σήμερα ο Ανδρουλάκης που έδωσε, λέει, νέα φτερά στην κεντροαριστερά με το 11,46% !..   Όταν -σκέψου-  στην παρθενική του εμφάνιση στις εκλογές του 1974 το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, είχε λάβει 13,58%!  Το ’77  ανέβηκε στο 25,34 % και το ’81 εκτινάχθηκε στο 48,07%… Τα γράφω, αυτά,  για να μην ξεχνιόμαστε… Γιατί είναι γνωστό ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα του στυπόχαρτου», όπως έγραφε ο αλησμόνητος Θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Λαζαρίδης… Η συλλογική μνήμη διαρκεί όσο και του χρυσόψαρου…

Άστε δε την σαφήνεια των λόγων της μετεκλογικής Κουμουνδούρου: Θαυμάστε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, την συμπαθέστατη, Πόπη Τσαπανίδου. Δήλωσε: «Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου. Στην πρώτη συνάντηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα όμως, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, αλλά δεν ήταν θέμα παραίτησης», Αυτά δήλωσε. Και μας άφησε κάγκελο!  Α, συγγνώμη, εσείς  που χαμογελάτε κάτω απ το μουστάκι σας, τι καταλάβατε; Δηλαδή, παραιτήθηκε ή δεν παραιτήθηκε; Μάλλον το δεύτερο αν υποθέσουμε ότι ο εαυτός της είναι κάτι το διαφορετικό από την ίδια!

Συγγνώμη, και πάλι, για να καταλάβω (τι ζητάω και ‘ γω τώρα!) δηλαδή, για ποιόν άλλο λόγο “έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου”; Για να παίξουν …Μπιρίμπα; (σ.σ.δημοφιλές παιχνίδι με τράπουλα).

Θα πείτε υπάρχουν και χειρότερα, να ας πούμε ο Ξυδάκης διέκρινε πίσω από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το “Συνδρομο Στοκχόλμης¨ και ο Δημήτρης Βίτσας θεώρησε υπεύθυνη την Πανδημία του …Κόβιτ!  “Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη”!!