Εφύγε από τη ζωή ο ομογενής σταρ της δεκαετίας του ’60 Τζορτζ Μαχάρης

Ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Μαχάρης, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Route 66” τη δεκαετία του 1960, έφυγε απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών. Φωτογραφία: Bud Fraker, Beverly Hills/Wikipedia/Δημόσια χρήση

 

Λος Αντζελες («AP»). Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Μαχάρης (George Maharis), ηθοποιός που έγινε είδωλο για την αμερικανική νεολαία τη δεκαετία του 1960, καθώς ταξίδευε στη χώρα με μια καμπριολέ Corvette στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Route 66», έφυγε από τη ζωή.

Ο φίλος και φροντιστής του Μαχάρη, Μαρκ Μπάχαν (Marc Bahan), ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι πέθανε την περασμένη Τετάρτη. Ο Μπάχαν δήλωσε στο «Hollywood Reporter», το οποίο πρώτο ανέφερε τον θάνατο του Μαχάρη, ότι πέθανε στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, μετά από νόσηση από ηπατίτιδα. Ηταν 94 ετών.

Στο «Route 66», ο Μαχάρης υποδυόταν τον Μπαζ Μέρντοκ (Buz Murdock), έναν σκληροτράχηλο επιζώντα του Hell’s Kitchen της Νέας Υόρκης. Ο συμπρωταγωνιστής του Μάρτιν Μίλνερ (Martin Milner), ο οποίος πέθανε το 2015, ήταν ο Τοντ Στάιλς (Tod Stiles), ένας νεαρός άνδρας που μεγάλωσε μέσα στον πλούτο και μετά το θάνατο του πατέρα του δεν του έμεινε τίποτα άλλο παρά μια καινούργια γυαλιστερή Corvette.

Το δίδυμο αποφάσισε να ταξιδέψει στον αυτοκινητόδρομο που ο συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ (John Steinbeck) είχε ονομάσει «The Mother Road|. Κάθε εβδομάδα έφερνε μια νέα περιπέτεια σε μια νέα πόλη, και το κοινό συντονιζόταν μαζικά.

Ο Μαχάρης εγκατέλειψε τη σειρά μετά την τρίτη σεζόν -θα συνεχιζόταν για άλλη μία χωρίς αυτόν- και δεν απέκτησε ποτέ ξανά την ίδια φήμη.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ένα από τα επτά παιδιά Ελλήνων μεταναστών, ο Μαχάρης μεγάλωσε πραγματικά στο «Hell’s Kitchen». Οι γονείς του διατηρούσαν ένα επιτυχημένο εστιατόριο και ήθελαν ο Τζορτζ να ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση.

«Το να μεγαλώνω στο ‘Hell’s Kitchen’, τουλάχιστον για μένα, είχε να κάνει με το ‘δεν θα μείνω εδώ’», είπε σε συνέντευξή του το 2007. «Η ζωή έχει να κάνει με το ταξίδι, με το να προχωράς. Επρεπε να φύγω».

Ηλπιζε να γίνει τραγουδιστής, αλλά έπαθε βλάβη στις φωνητικές του χορδές και έτσι στράφηκε στην υποκριτική. Αφού εκπαιδεύτηκε από τον Λι Στράσμπεργκ (Lee Strasberg) και τον Σάνφορντ Μέισνερ (Sanford Meisner) στο Actors Studio, άρχισε να παίζει σε έργα του off-Broadway.

Οι εξαιρετικές κριτικές για τη δουλειά του στο έργο του Εντουαρντ Αλμπι (Edward Albee) «Zoo Story» και οι εμφανίσεις του στο τηλεοπτικό δράμα «Naked City», προσέλκυσαν την προσοχή. Μετά από έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Exodus» του 1960 και μερικούς άλλους ρόλους, πήρε το «Route 66».

Μετά την αποχώρησή του από τη σειρά, ο Μαχάρης πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως οι «Quick Before It Melts», «The Satan Bug», «Sylvia», «A Covenant with Death», «The Happening», «The Desperadoes» και «Land Raiders».

Πηγή:ekirikas.com