Η Σεβίλλη έστειλε οριστικά τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Η Σεβίλλη κατέκτησε το φετινό Europa League και παράλληλα έκανε ένα σημαντικό «δώρο» στον Ολυμπιακό.

Η Σεβίλλη επικράτησε της Ρόμα στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και 4-1 στα πέναλτι) και κατέκτησε το φετινό Europa League, στέλνοντας έτσι τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός γλυτώνει ένα προκριματικό γύρο, στην προσπάθεια που θα κάνει τη νέα σεζόν για είσοδο στους ομίλους του Europa League. Αυτό σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία τη νέα σεζόν μαθαίνοντας αντίπαλο στις 24 Ιουλίου και εν συνεχεία δίνοντας τα πρώτα τους ματς στις 10 και στις 17 Αυγούστου.

Να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός… υποστήριζε την Ρόμα στον τελικό του Europa League, αφού σε αυτή την περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα κέρδιζαν θέση στα Play Off των προκριματικών.

Αν οι «τζιαλορόσι» κατακτούσαν το τρόπαιο, θα έπαιρναν αυτόματα και το εισιτήριο για το Champions League και θα άδειαζε μια θέση στους ομίλους του Europa League για την προσεχή σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειάζονται τουλάχιστον μία πρόκριση, για να είναι σίγουρα σε ομίλους το φθινόπωρο (σε αυτούς του Conference League).

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί μαζί με τη Σλάβια Πράγας στους ισχυρούς, με τη Σερβέτ να είναι μία εκ των πιθανών αντιπάλων – εάν αποκλειστεί από τον 2ο προκριματικό του Champions League.

Πηγή:newsit.gr