Ελληνοαμερικανίδα φοιτήτρια του Χάρβαρντ έψαλε τους Ύμνους στο Fenway Park

H φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Αθανασία Μεζίτη (Tiffani Mezitis).

Νέα Υόρκη.- Τέσσερις και πλέον χιλιάδες ομογενείς συμμετείχαν στην Ελληνική Γιορτή (Greek Celebration) που διοργάνωσε ο οργανισμός «Alpha Omega Council» το βράδυ της Πέμπτης, 1ης Ιουνίου 2023, στο γήπεδο «Fenway Park» λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μπέιζμπολ της γηπεδούχου ομάδας «Boston Red Sox» με την ομάδα «Cincinnati Reds».

Την παράσταση έκλεψε η πρωτοετής φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Αθανασία Μεζίτη (Tiffani Mezitis), η οποία ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στις χιλιάδες των φιλάθλων που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες.

Η Ελληνική Γιορτή ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του θρυλικού Ελληνοαμερικανού αθλητή του μπέιζμπολ Αριστοτέλη Γεώργιο (Χάρη) Αγγάνη (Aristotle George (Harry) Agganis, 20 Απριλίου 1929 – 27 Ιουνίου 1955), ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Χρυσός Έλληνας» («The Golden Greek»).

Η Αθανασία Μεζίτη,  έψαλε τους εθνικούς ύμνους και στην τελετή παράδοσης των στεφάνων του Μαραθωνίου της Βοστώνης, που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Βοστώνη σε συνεργασία με τον οργανισμό «Alpha Omega Council».

Η Αθανασία Μεζίτη είναι γέννημα και θρέμμα της ομογένειας της Νέας Υόρκης και συνάμα αριστεύσασα απόφοιτη του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και του Λυκείου «Hunter» της Νέας Υόρκης και έχει ψάλλει τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και των ΗΠΑ στους εορτασμούς της Παρέλασης της Νέας Υόρκης το 2019.

Η Αθανασία ηγείται του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και είναι συνάμα μέλος της Οπερατικής Εταιρείας, της Χορωδίας και της Acapella του Χάρβαρντ (The Harvard Opportunes).

Τέλος να σημειώσουμε ότι η Αθανασία είναι κόρη του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρα Σπύρου Μεζίτη και φέρει το όνομα της γιαγιάς της Αθανασίας Καρτσώνη που μαζί με τον παππού της Βασίλειο Καρτσώνη είναι ευεργέτες της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και άλλων ομογενειακών και αμερικανικών φορέων.

Πηγή:anamniseis.net