“Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ δεν κατεβαίνει, ούτε αναμιγνύεται στις ελληνικές εκλογές”

Επιμέλεια Χρήστου Μαλασπίνα

Την έντονη αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, και των Ρεπουμπλικανών  ψηφοφόρων του,  που βρίσκονται στην Ελλάδα προκάλεσε η κατάθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτησης  συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, με αύξοντα αριθμό 15 από το “ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.”

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του εξέδωσε το Παράρτημα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ΗΠΑ στην Ελλάδα “Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ δεν κατεβαίνει, ούτε αναμιγνύεται στις ελληνικές εκλογές”.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί από  το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023.  Ειδικότερα, με την προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές να έχει πλέον λήξει, συμμετοχή έχουν δηλώσει 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ανάμεσά τους στον αριθμό 15 και το ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π..

Για να μην υπάρχει και καμία αμφιβολία για το τι πρεσβεύουν υπάρχει και η ακροστοιχίδα Τ.Ρ.Α.Μ.Π., σαφής αναφορά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια παρουσία σε social media και το μόνο που έχει καταγραφεί είναι η οργισμένη ανακοίνωση από το παράρτημα του επίσημου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στο κείμενο γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με το μόρφωμα αυτό, μάλιστα οι εμπνευστές του χαρακτηρίζονται σφετεριστές και προαναγγέλλεται διαμαρτυρία στον Άρειο Πάγο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των δηλώσεων υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε με μεγίστη έκπληξή μας ότι η 15η κατά σειρά ανακοίνωσης αφορά κόμμα με την επωνυμία «ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.».

Δηλώνουμε πανταχόθεν, ότι αποτελούμε το μοναδικό επίσημο, αναγνωρισμένο και επισήμως και νομοτύπως λειτουργούν παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεν συμμετέχουμε στην Ελληνική εκλογική διαδικασία, καθότι αποτελούμε αναπόσπαστο παράρτημα Κόμματος που λειτουργεί νομίμως στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δικός μας ρόλος, ως παράρτημα του κόμματος αυτού είναι κατ’ αρχάς να εξυπηρετούμε αποκλειστικά τις πολιτικές και άλλες ανάγκες των Αμερικανών πολιτών, μελών του Κόμματός μας, που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα, είτε αυτοί έχουν μόνον την υπηκοότητα των ΗΠΑ, είτε είναι κάτοχοι διπλής υπηκοότητας. Δεύτερος ρόλος μας είναι η ενίσχυση των ΕλληνοΑμερικανικών σχέσεων και η προώθηση συνεργασιών σε παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο συνεργασιών με Κόμματα που έχουν την ίδια άποψη για την πολιτική με εμάς και φυσικά όχι η αυτόνομη κάθοδος σε εκλογές ξένης και φίλης Χώρας.

Αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας κάθε απόπειρα οικειοποίησης του ονόματος και της Ιστορίας του Κόμματός μας από κάθε σφετεριστή, δηλώνουμε δε ότι θα προβούμε και στην σχετική παράσταση διαμαρτυρίας στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, όσον αφορά την παράνομη χρήση του ονόματός μας που έχει κατοχυρωθεί στην Ελλάδα (Πρωτοδικείο Αθηνών Αρ. 489444/ 2019), αλλά και τον σφετερισμό του ονόματος του νύν κυρίου υποψηφίου μας (45ου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ) από το μόρφωμα αυτό που επιχειρεί την κάθοδο στις Ελληνικές Εκλογές.

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2023,  Jonathan Κωνσταντίνου,

Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ

Facebook: Republicans Overseas Hellenic Chapter

Site: www.RepublicansOverseas.gr

Site: http://republicansabroad.gr/

News Site: https://eastmednews.org/