Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: Ανδρας μαχαίρωσε ενήλικες και παιδιά σε παιδική χαρά

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές μετά από επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο

Πανικός επικράτησε σε πάρκο στην πόλη Annecy καθώς άνδρας με μαχαίρι σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε ενήλικες και παιδιά. Το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον επτά άτομα, μεταξύ των οποίων έξι μικρά παιδιά, τραυματίστηκαν, ενώ φαίνεται ότι η κατάσταση των τριών τραυματιών είναι σοβαρή.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μονάδες του στρατού.

Η νομαρχία Haute-Savoie δήλωσε ότι η τραγωδία συνέβη γύρω στις 9.45 π.μ. στο Jardins de l’Europe. Ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν την περιοχή και να μην εμποδίζουν την επέμβαση των αρχών».

 

Στο σημείο μεταβαίνει η πρωθυπουργός

Ο υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι ο δράστης συνελήφθη. «Το άτομο συνελήφθη χάρη στην πολύ γρήγορη επέμβαση των δυνάμεων της τάξης», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin.

Ποιος είναι ο δράστης

Το γαλλικό πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο δράστης είναι αιτούντας, συριακής καταγωγής με ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Προς το παρόν οι αρχές έχουν αποφύγει να χαρακτηρίσουν το συμβάν τρομοκρατική επίθεση και η έρευνα συνεχίζεται.

Στο σημείο μεταβαίνει η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ενώ στη γαλλική Εθνοσυνεύλευση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.