Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη – Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά με τις 15:30  με επίκεντρο την Αταλάντη ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,6  χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό πάντως ο σεισμός ήταν 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 17 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Λιβαδειάς και εστιακό βάθος 2 χλμ.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι καθώς δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για τον κύριο ή όχι σεισμό.

Για τον σεισμό 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αταλάντη μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική ο κ. Λέκκας τόνισε στο enikos.gr: « Το ρήγμα είναι πολύ γνωστό και εντοπίζεται 20 χλμ νότια της Αταλάντης. Στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ισχυρότερος σεισμός. Στο συγκεκριμένο ρήγμα χρειάζεται πολύς χρόνος, προκειμένου να σημειωθεί κάτι πολύ ανησυχητικό».

«Οι κάτοικοι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις συμβουλές των αρχών και να απομακρυνθούν από υπό κατάρρευση κατασκευές και παλαιά κτίρια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει κινδυνεύσει κάποιος, όμως, σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε με επιφυλακτικότητα την εξέλιξη του φαινομένου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Περισσότερα σε λίγο…