Στον καθηγητή Φώτη Κόκκοτο τα ηνία της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

Σικάγο.- Στον καθηγητή Στατιστικής Φώτη Κόκκοτο πέρασαν πλέον τα ηνία της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά. Η αλλαγή φρουράς έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του 75ου ετήσιου Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά έλαβε χώρα την βδομάδα που μας πέρασε στο Σικάγο και είχε εξαιρετική επιτυχία.

Το συνέδριο τίμησε τον Τσάρλς Καπετανάκη, πρωτοπόρο στην ίδρυση των δύο ελληνικών σχολείων τσάρτερ στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Αϊλαντ και συνάμα πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής.

Η τιμητική πλακέτα θα του αποδοθεί προσεχώς από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Παυλάκο, οποίος εξήρε σε δηλώσεις του την προσφορά του κ. Καπετανάκη στην Ομογένεια με την ίδρυση αυτών των σχολείων.

Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Φώτης Κόκκοτος.

Το συνέδριο ξεκίνησε τo βράδυ της Τετάρτης, 31 Μαΐου 2023 με το δείπνο καλωσορίσματος στο κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου του Σικάγου. Την Παρασκευή έγιναν οι εγγραφές των αντιπροσώπων και ακολούθησε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με την απόδοση του απολογισμού από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Παυλάκο.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν μετά το μεσημβρινό γεύμα. Το βράδυ, δόθηκε η μεγάλη επίσημη δεξίωση, στη διάρκεια της οποίας έγινε η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων, ενώ παράλληλα δόθηκαν και υποτροφίες σε επτά τελειοφοίτους Λάκωνες μαθητές, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων, που κατάγονται από τη Λακωνία.

Το Σάββατο έγιναν οι εκλογές που ανέδειξαν τον κ. Φώτη Κόκκοτο, καθηγητή Στατιστικής στη Βοστώνη, νέο πρόεδρο της Παλλακωνικής. Επίσης εξελέγησαν τα ακολουθα πρόσωπα στο Δ.Σ.

Οι σύνεδροι σε μια αναμνηστική φωτογραφία.

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ εκλέχτηκε ο Χρήστος Κόντος από το Σικάγο,  αντιπρόεδρος Καναδά εκλέχτηκε η Κατερίνα Ιατρόπουλου από το Μόντρεαλ του Καναδά, γραμματέας εκλέχτηκε η Βαρβάρα Κόκκοτου από την Βοστώνη, ταμίας ο Γιάννης Γορανίτης από την Ουάσιγκτον και βοηθός Ταμία η Μαρία Αριανά από το Σικάγο

Το πρωί της Κυριακής, οι σύνεδροι εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου του Σικάγου.

Οι ηγέτες των Λακωνικών Σωματείων και της ίδιας της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας που παρέστησαν στο 75ο Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Σικάγο.

Πηγή:anamniseis.net