Το ελληνικό σχολείο του Μπίλεφελντ στο μαθητικό Φεστιβάλ CINEμάθεια

Φέτος το Φεστιβάλ Γυμνασίων/Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου απευθύνθηκε και στα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό και έτσι θα έχουμε  στους συμμετέχονες- για πρώτη φορά – το ελληνικό σχολείο του Μπίλεφελντ.

Το “CINEμάθεια, διανησιωτικό πρόγραμμα-φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Δ/θμιας Εκπαίδευσης  Β. και Ν. Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος για 11η φορά.

37 διαφορετικές μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων δημιούργησαν ισάριθμες ταινίες με τις συνοδευτικές τους αφίσες που θα απολαύσουμε στο τριήμερο 11ο Φεστιβάλ Cineμάθεια, στις 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Μαθητικές ταινίες Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών σχολείων από νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου και σχολείων του εξωτερικού καταγράφουν τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, τα ερωτήματά τους, με κέφι, τόλμη, αγάπη και ευαισθησία, ρίχνοντας δημιουργικά τη ματιά τους στο παρελθόν και το παρόν.

Φέτος, το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Έθος Αιγαίου σε συνεργασία με τη Δ. Δ. Ε. Χίου.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και ο Δήμος Χίου.

Να ευχηθούμε πρώτα απ όλα επιτυχία και στο φετινό μαθητικό Φεστιβάλ CINEμάθεια και να συγχαρούμε τους οργανωτές για το “άνοιγμα” στον Ελληνισμό της διασποράς.

Επισημαίνουμε και το γεγονός ότι τα ελληνόπουλα της Γερμανίας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ανοίγουν τέτοιες δημιουργικές γέφυρες επικοινωνίας με συμμαθητές τους από τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Καλή επιτυχία!