Εκλογές 25ης Ιουνίου: Στελέχη της πρώτης γραμμής επιστρατεύει η ΝΔ για τη Ροδόπη

«Στόχος δεν είναι να γίνει μπλε ο νομός, αλλά πρέπει πολιτικά να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης του τουρκικού παρακράτους στα εσωτερικά της χώρας», υποστηρίζουν στην Πειραιώς.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη Θράκη και ειδικά στη Ροδόπη με αφορμή τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των υποψηφίων του, ωθεί την Πειραιώς να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίμαχη ευαίσθητη περιοχή όπου απαιτούνται λεπτοί αλλά ξεκάθαροι χειρισμοί, όπως λένε γαλάζια στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι επισκέψεις και οι περιοδείες στελεχών της ΝΔ στην περιοχή επιστρατεύοντας βαριά ονόματα του κόμματος και καλούς γνώστες της εξωτερικής πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων για να επικοινωνήσουν σωστά τα μηνύματα της παράταξης και της ίδιας της χώρας  και ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Ήδη στην περιοχή περιόδευσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στο τέλος αυτής της εβδοαμάδας, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, θα επισκεφτούν τη Ροδόπη ο πρώην Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο διεθνολόγος και άριστος γνώστης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υποψήφιος Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στόχος της ΝΔ, όπως σχολίαζε στέλεχος του κόμματος, δεν είναι να γίνει μπλε ο νομός Ροδόπης, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει «πολιτικά να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης του τουρκικού παρακράτους στα εσωτερικά της χώρας, ώστε να κλείσει κάθε «παράθυρο» που θα μπορούσε να επηρεάσει ή να διαμορφώσει συνθήκες και «περίεργους» συσχετισμούς στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης».

Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή τους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά υπογράμμισε τους κινδύνους που εγκυμονούν στην περιοχή τονίζοντας ότι «η μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και από το τουρκικό Προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις από το τουρκικό Προξενείο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα τα οποία λένε  «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίστε λοιπόν αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους», οι οποίοι ανήκαν και ανήκουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Μία κατάσταση που όπως περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης  θα μπορούσε να έχει εθνικές συνέπειες έχει για την πατρίδα μας  σημειόνοντας παράλληλα πώς «αντιβαίνει σε μια πολιτική δεκαετιών ενσωμάτωσης της μειονότητας στον ιστό, στον κοινωνικό και στον  οικονομικό ιστό της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται ένας από τους τελευταίους σταθμούς των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά την Ελλάδα, έως το στήσιμο της κάλπης την Κυριακή 25 Ιουνίου, να είναι και ο νομός Ροδόπης, εκπέμποντας αυτά τα μηνύματα και αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της ΝΔ για σταθερότητα στην περιοχή καλώντας τους πολίτες της περιοχής να συγκρίνουν την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4 χρόνια εκεί και την πολιτική που άσκησε η ΝΔ της περίοδο διακυβέρησής της, στηρίζοντας εμπράκτως βασικούς και σημαντικούς τομείς της τοπικής κοινωνίας, όπως ο τομέας της παιδείας, των οικονομικών και του πολιτισμού με συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις. «Θέλουμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι μουσουλμάνοι Έλληνες συμπολίτες μας αισθάνονται ότι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να διακριθούν και να προκόψουν στην πατρίδα μας, με τους χριστιανούς συμπολίτες τους. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πολιτική μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Τις επισκέψεις των πρωτοκλασάτων γαλάζιων στελεχών στη Ροδόπη αναμένεται να κλείσουν, την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: skai.gr