Ερντογάν: Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη στο Αιγαίο θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές

Τις… πρώτες του απειλές κατά της Ελλάδας, μετά την επανεκλογή του, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα, υποστηρίζοντας πως : “Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη στο Αιγαίο θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές”..

Μία ακόμη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική όλων των εκλεγμένων ηγετών της Τουρκίας να πραγματοποιούν τον πρώτο τους ταξίδι μετά την εκλογή τους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Οπως αναφέρουν τη Δευτέρα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ερντογάν, που επαναξελέγη στις 28 Μαΐου για πέντε ακόμη χρόνια στον προεδρικό θώκο, θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ψευδοπρόεδρο Ερσίν Τατάρ και θα συζητήσει για τις εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης των κατεχομένων και για θέματα που αφορούν στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ερντογάν και Τατάρ θα δώσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου κατά τις 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εν συνεχεία ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μπακού την Τρίτη για συνάντηση με τον πρόεδρο του στενότερου συμμάχου της Τουρκίας, τον Αζέρο Ιλχάν Αλίγιεφ.

Σύμφωνα μάλιστα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως, κατά το διάστημα της απουσίας του κ. Ερντογάν τα προεδρικά καθήκοντα στην Τουρκία θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Τσεβντέτ Γιλμάζ.

Πηγή: ΡΙΚ, NTV