Κηδεία Μπερλουσκόνι: Με στρατιωτικές τιμές το φέρετρο στην εκκλησία – Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Duomo αποχαιρετούν τον Καβαλιέρε

Αυτή την ώρα η κηδεία, δημοσία δαπάνη – Η σορός του θα αποτεφρωθεί

Δύο χιλιάδες άτομα μέσα στον Καθεδρικό ναό του Μιλάνου και τουλάχιστον 15.000 κόσμου στην πλατεία έξω από τον Duomo λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον επιχειρηματία και αμφιλεγόμενο πολιτικό που λάτρεψαν να μισούν οι Ιταλοί. 

Στον καθεδρικό ναό έφθασε στις 4 ωρα Ελλαδας το φέρετρο με την σορό του Μπερλουσκόνι ενώ στο παρών στην κηδεία δίνουν ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του ναού, κάθεται η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, σε λίγα μέτρα απόσταση, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Η κηδεία του «Καβαλιέρε» -ο τιμητικός τίτλος του Ιππότη που τον συνόδευε μέχρι το τέλος, ακόμα και αν τον είχε χάσει – γίνεται δημοσία δαπάνη, με στρατιωτικές τιμές. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τον ιταλικό Τύπο, μετά την κηδεία, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του στο  Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ήδη, στον Duomo έχουν καταφθάσει δεκάδες στεφάνια, ενώ χιλιάδες κόσμου, υποστηρικτές της Forza Italia αλλά και οπαδοί της Milan και της AC Monza, ομάδες των οποίων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε πρόεδρος, έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την πλατεία του καθεδρικού ναού για να παρακολουθήσουν την κηδεία από γιγαντοοθόνες και να αποχαιρετήσουν τον “Presidente Silvio”.

Λίγο πριν από την έναρξη της κηδείας το φέρετρο θα τοποθετηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού ώστε να μπορέσουν οι πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία να αποχαιρετίσουν τον Καβαλιέρε.

Η Μελόνι και ο Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα είναι μεταξύ εκείνων που πρόκειται να παραστούν στην κηδεία ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η πρέσβης μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

Πηγή: skai.gr