Τριήμερο Εθνικό Πένθος: «Φρένο» στον τελικό της Basket League – Τι θα συμβεί με τον αγώνα της Εθνικής Ποδοσφαίρου

Το τριήμερο εθνικό πένθος ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Το τζάμπολ ενδέχεται να γίνει στις 21.15 το βράδυ του Σαββάτου

Υπ’ ατμόν, εκτός του debate, βρίσκεται και ο τέταρτος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους.

Μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους 80 νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, ο αθλητισμός βάζει με τη σειρά του «φρένο».

Είναι προγραμματισμένο για σήμερα το βράδυ (21.15) το game 4 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Υπό εθνικό πένθος όμως είναι σχεδόν απίθανο να γίνει το ματς. Και μάλιστα ήδη το πρώτο ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δύο ομάδες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΣΑΚΕ προκειμένου ο τέταρτος τελικός να διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου. Το τριήμερο εθνικό πένθος ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Το τζάμπολ ενδέχεται να γίνει στις 21.15.

Με βάση το αρχικό καλεντάρι, αν χρειάζονταν game 5 για την ανάδειξη πρωταθλητή, αυτό θα γίνονταν την Κυριακή το βράδυ στο ΣΕΦ. Τώρα ένα ενδεχόμενο τέτοιο σενάριο θα στείλει τον επίλογο της σειράς στην επόμενη εβδομάδα. Φυσικά ακόμη δεν είναι κάτι επίσημο. Το ρεπορτάζ όμως είναι σε εξέλιξη…

Αντίθετα δεν τίθεται θέμα αναβολής της αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024. Μια παρτίδα που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής (21.45). Οι διεθνείς διοργανώσεις εξαιρούνται και αυτό επιβεβαιώθηκε άλλωστε και πρόσφατα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη όταν έγιναν κανονικά οι αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Euroleague.