Μαθητικός διαγωνισμός για τα Ελληνικά στη Νέα Νότιο Ουαλία

Source: Supplied

Διαγωνισμός για την ελληνική γλώσσα ξεκίνησε στις αρχές του μήνα στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας που στοχεύει στην ενίσχυση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Επίσης, επιδιώκει να ενθαρρύνει την αυτενέργεια, τη δημιουργικότητα και την ομαδική συνεργασία των μαθητών, καθώς και να συσπειρώσει εκπαιδευτικούς των ελληνικών από όλους τους φορείς για την ενδυνάμωση της διδασκαλίας της γλώσσας μας στη ΝΝΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Κοινοτικών Γλωσσών (Sydney Institute for Community Languages Education (SICLE) του Πανεπιστημίου Σύδνεϋ (University of Sydney) γνωστοποιεί την διοργάνωση Μαθητικού Διαγωνισμού Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο «Τα Ελληνικά και Εγώ! «

Advertisement
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στους μαθητές της Νέας Νότιας Ουαλίας από το Νηπιαγωγείο έως την Α΄ Λυκείου που διδάσκονται τα Ελληνικά και προσφέρει χρηματικά βραβεία για τις καλύτερες συμμετοχές στην κάθε κατηγορία.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από το Ινστιτούτο (SICLE) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας του Απόδημου Ελληνισμού και του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ.

Ο διαγωνισμός άρχισε την 1η Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου 2023. Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο, τους κανόνες, τα βραβεία του διαγωνισμού, και τον τρόπο υποβολής των εργασιών παρακαλείστε όπως επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα:

Σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι να ενισχύσει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, να ενθαρρύνει την αυτενέργεια, τη δημιουργικότητα και την ομαδική συνεργασία των μαθητών, καθώς και να συσπειρώσει εκπαιδευτικούς των ελληνικών από όλους τους φορείς για την ενδυνάμωση της διδασκαλίας των ελληνικών στη ΝΝΟ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τις υπεύθυνες του SICLE για τα ελληνικά: Κατερίνα Βέτσικα,

ή Παρασκευή Τριανταφυλλοπούλου

Πληροφορίες τηλεφωνικά: 0410 324 328