Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 35-63 – Διεκόπη ο αγώνας 12.4′ λεπτά πριν από το τέλος

Περιπετειώδη εξέλιξη είχε ο τέταρτος αγώνας Παναθηναϊκού 0 Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα Μπάσκετ  Ελλάδος. 2,4 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και ενώ το σκόρ ήτανε 35-63 υπέρ του Ολυμπιακού οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα εξαιτίας των καπνογόνων και των αντικειμένων που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εκτόξευαν από τις εξέδρες εναντίον της αποστολής του Ολυμπιακού.

Οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Ωστόσο,  οπαδοί του Παναθηναϊκού που αποχωρούσαν από το γήπεδο κατέστρεψαν εξοπλισμό του γηπέδου (ηλεκτρονικό πίνακα κλπ.) ενώ έφτασαν ως τη φυσούνα προσπαθώντας να μπουν στο χώρο που οδηγεί στα αποδυτήρια του γηπέδου. Δεν πλησίασαν καθόλου την αποστολή του Ολυμπιακού. Έτσι, Οδεύει προς οριστική διακοπή η αναμέτρηση.

Ο τέταρτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διακόπηκε 2’42” πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, μετά από ρίψη αντικειμένων προς τον πάγκο των «ερυθρολεύκων».Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει «ντου» οπαδών στη φυσούνα που ενώνει τον αγωνιστικό χώρο με τα αποδυτήρια και τα γραφεία του ΟΑΚΑ και τις δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ να τους απωθούν. Σε καμία περίπτωση δεν πλησίασαν πάντως τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αφού ήταν σε μακρινή απόσταση.Θυμίζουμε πως έχει δοθεί η εντολή για εκκένωση του γηπέδου ώστε να συνεχιστεί ο τελικός, κάτι που πλέον τίθεται εν αμφιβόλω, μετά από τις φθορές που έχουν προκληθεί στο ΟΑΚΑ και την «πολεμική» ατμόσφαιρα που επικρατεί ώρα 00.06 της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023.ΤΕΛΙΚΑ, ωρα 00.10′ ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα από τον πρώτο διαιτητή κο Κορομηλά.