Παραίτηση του ανακριτή που ερευνά το σκάνδαλο Qatargate

Στιγμιότυπο από βίντεο στο Youtube

Την παραίτησή του υπέβαλε Μισέλ Κλεζ, ο ανακριτής που ερευνά το σκάνδαλο Qatargate.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου κάνει λόγο για στοιχεία τα οποία «θα μπορουσαν να προκαλέσουν συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στην αντικειμενική διεκπεραίωση της έρευνας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στη δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της με ηρεμία και να διατηρήσει την αναγκαία διάκριση μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και τις επαγγελματικές ευθύνες, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μάς ανακοίνωσε ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση.

Αυτό παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω την ακεραιότητα κάθε εμπλεκόμενου και το επακόλουθο έργο που οι ανακριτές και ο ίδιος έχουν διατελέσει σε αυτή την υπόθεση», συνεχίζει το ανακοινωθέν.

Ενας νέος ανακριτής που έχει ήδη εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν σε αυτήν την υπόθεση θα αναλάβει την διεύθυνση της έρευνας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνουμε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, που εμπλέκεται στη βελγική έρευνα για το Qatargate, μήνυσε το ίδιο Κοινοβούλιο «για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στο επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες ευρωβουλευτών και πολιτών της ΕΕ».

Πηγή:hellasjournal.com