Ο Γιώργος Κώτσηρας νέος Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Αθήνα.- Ο υφυπουργός,  Γιώργος Κώτσηρας, αναλαμβάνει  το χαρτοφυλάκιο της δημόσιας διπλωματίας και του Απόδημου Ελληνισμού. Ο κ. Κώτσηρας, διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  παλιός μαθητής του νέου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη,θα είναι ο νέος Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία, αφού οι Έλληνες του εξωτερικού δεν καταξιώθηκαν -και πάλι- με ένα Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού!
Η αλλαγή σκυτάλης έγινε το μεσημέρι σε μια σεμνή τελετή κατά την οποία ο κ. Γεραπετρίτης παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο από τον υπηρεσιακό υπουργό Βασίλη Κασκαρέλη και συνέστησε τους νέους υφυπουργούς.
Να σημειψθεί ότι ο κ. Κώτσηρας  υπηρέτησε ως υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διεθνούς εργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και σήμερα αναλαμβάνει ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρτοφυλάκιο για τους απανταχού Έλληνες και για την προώθηση των συμφερόντων της Ομογένειας αλλά και για τη δημόσια εικόνα της χώρας. Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης: “Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπηρετήσει αυτή την σοβαρή και δύσκολη αποστολή”.
Μία άλλη γνώριμος της Ομογένειας των ΗΠΑ η κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με μακρόχρονη θητεία και εμπειρία σε θέσεις εξαιρετικά κρίσιμες, με βαθιά γνώση των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ανέλαβε  Υφυπουργός Εξωτερικών.
Τέλος, ένας ακόμη Υφυπουργός, ο Κώστας Φραγκογιάννης, διατηρεί το χαρτοφυλάκιό του ως υφυπουργός Εξωτερικών,  στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας και της εξωστρέφειας.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Από αριστερα: Υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, απερχόμενος υπουργός Βασίλης Κασκαρέλης και Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό, Γιώργος Κώτσηρας.