Γιώργος Γεραπετρίτης: Eπικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν

Αθήνα.- Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (28.06.2023) ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο Χακάν Φιντάν συνεχάρη τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την ανάληψη των καθηκόντων του και οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής στις 11 και 12 Ιουλίου.

Σχετική ανακοίνωση για την επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας: «Ο υπουργός Φιντάν συνεχάρη τον ομόλογό του για τη νέα του αποστολή. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε και συνεχάρη τον Κυριάκο Μητοτάκη για την εκλογική νίκη του και «κλείδωσε» η συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους.

Θύμα Ιταλού φαρσέρ ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Ένας ψεύτικος λογαριασμός του Γιώργου Γεραπετρίτη στο twitter προσπάθησε να φέρει «εξελίξεις» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Τομάζο Ντεμπενεντέτι, ο γνωστός Ιταλός φαρσέρ που ειδικεύεται στην προώθηση fake news στο ίντερνετ, ξαναχτύπησε με στόχο αυτή τη φορά τον νέο ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη.

O Ιταλός που αρέσκεται ιδιαίτερα να διαδίδει fake news για τους «θανάτους» διασήμων, δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο twitter με το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη και αφού καλωσόρισε τους χρήστες προκειμένου να μπερδέψει ότι πρόκειται για αληθινό λογαριασμό προχώρησε στην απόπειρα να προωθήσει μία ψεύτικη είδηση.

Fake news με το βλέμμα… στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Έγραψε, ως Γιώργος Γεραπετρίτης, ότι είχε μία πολύ σημαντική και φιλική τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν κατά την οποία μάλιστα συμφωνήθηκε συνάντηση τον Ιούλιο στην Άγκυρα.

Στη συνέχεια προχώρησε και σε νέα ανάρτηση με την οποία ενημέρωνε για τον «θάνατο» του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, που προφανώς είναι fake news.

Καθώς η φάρσα του Ντεμπενεντέτι δεν βρήκε ανταπόκριση αποφάσισε να αποκαλύψει μόνος του την ταυτότητά του κάνοντας μία ανάρτηση που παραδεχόταν ότι ο εν λόγω λογαριασμός ήταν ψεύτικος.

Πηγή: