Η Άντζελα Ζήλεια του «Καλώς όρισες έρωτα»

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Άντζελα Ζήλεια απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών. Η αγαπημένη καλλιτέχνις είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου 1935 και είχε ζήσει την κατοχή και τον εμφύλιο. Όπως έλεγε «είμαι κατοχικό παιδί».

Στα νεανικά της χρόνια εργάστηκε ως πωλήτρια σε γνωστό κατάστημα της Αθήνας, αλλά και ως μανεκέν, ενώ στις εμφανίσεις της στις επιδείξεις τη συνόδευε στο πιάνο ο συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας Κώστας Καπνίσης. Ήταν η Δανάη (Στρατηγοπούλου) -η οποία ήταν πελάτισσα στο κατάστημα- που την παρακίνησε να γίνει τραγουδίστρια και κάπως έτσι, έγινε μαθήτρια της.

Έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ, με τελευταίο το 1967 με το τραγούδι «Καλώς όρισες έρωτα», για το οποίο έλαβε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1959 με την ταινία «Ο θησαυρός του μακαρίτη», του Νίκου Τσιφόρου, όπου υποδύθηκε μία τραγουδίστρια, ενώ καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους, με παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες τον Νίκο Ξανθόπουλο. Συνολικά είχε παίξει σε 34 ταινίες, αν και όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της «δεν είμαι ηθοποιός, είμαι τραγουδίστρια».

Όσον αφορά την πρώτη εμφάνιση της ως τραγουδίστρια είχε γίνει στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της εποχής «Η παλιά Αθήνα», όπου συνεργάστηκε με τον Μαρούδα και την Μπελίντα.

Από τα πιο γνωστά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει με τη βελούδινη φωνή της ήταν τα «Καλώς όρισες έρωτα» του Γιώργου Μουζάκη, «Χτύπα καρδιά μου» και «Πινακωτή».