Διεθνή ΜΜΕ για παραίτηση Τσίπρα: «Αποχωρεί μετά την κατρακύλα στις εκλογές»

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η αιφνίδια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ξένος Τύπος υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματός του, μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, στις 21 Μαϊου.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015 και υποσχέθηκε να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια, που εγκαινίασαν μια περίοδο αυστηρής λιτότητας.

«Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

“Παραιτήθηκε μετά τη βαριά ήττα”

Την ίδια ώρα, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις εκλογές της Κυριακής», μεταδίδει το Reuters.

Associated Press

«O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής», αναφέρει τέλος το πρακτορείο «Associated Press».