Τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

Αθήνα.- Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα και πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προκειμένου να δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής της Κ.Ο., ώστε να εκπροσωπείται το κόμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενόψει και της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. (ΑΠΕ)

Η επόμενη μέρα και οι πιθανοί «δελφίνοι» (από skai.gr)

Οι κινήσεις της επόμενης ημέρας δεν έχουν αποφασιστεί. Κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα είναι δυο ξεχωριστές περιπτώσεις που πρέπει να συνεχίζουν να λειτουργούν επαρκώς χωρίς να υπάρξει κάποιο κενό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Σάββατο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να χαράξει τον οδικό άξονα διεξαγωγής του Συνεδρίου, αλλά και της εκλογής του προέδρου. Η πλειοψηφία θέλει όλα να τρέξουν γρήγορα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μη μείνει «ακέφαλος» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο καταστατικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος, όπως και η Κεντρική Επιτροπή.

Τη Δευτέρα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να επιλεγεί ο νέος προσωρινός επικεφαλής.

Επικρατέστερο πρόσωπο θεωρείται η Όλγα Γεροβασίλη λόγω της εμπειρίας της, αλλά και της θέσης της ως γραμματέας της Κ.Ο την προηγούμενη τετραετία.

Όσον αφορά την ονοματολογία για τους πιθανούς «δελφίνους» όλοι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα, αφού ούτε οι τάσεις έχουν ολοκληρώσει τις συσκέψεις τους ούτε τα όργανα έχουν συγκληθεί. Και κανείς επίσης δεν έχει βγει μπροστά.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει το πολύ σε 10 ημέρες από σήμερα.

Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται ως ένα από τα φαβορί στην κούρσα της διαδοχής, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί και το όνομα του Αλέξη Χαρίτση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φερόταν να είναι πιθανός υποψήφιος αν ο Αλέξης Τσίπρας έδινε το παρών.

Όχι ως εσωκομματικός αντίπαλος και διεκδικητής της ηγεσίας, αλλά κυρίως για να υπάρχει ακόμα ένας υποψήφιος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα προκειμένου να αποφασίσει τις κινήσεις του.

Η Ρένα Δούρου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά και ο Παύλος Πολάκης είναι ακόμα τρία πρόσωπα, για τα οποία στελέχη στην Κουμουνδούρου, πιστεύουν πως μπορεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ skai.gr

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ