ΑΕΚ: Λευκός καπνός για Πινέδα!

Η ΑΕΚ έφτασε σε συμφωνία με τη Θέλτα για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις οι οποίες είχαν ενταθεί τις τελευταίες ώρες. Για 4 χρόνια υπογράφει ο Μεξικανός μέσος.

Το μεγάλο deal είναι γεγονός! Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής (30/6), ΑΕΚ και Θέλτα έφτασαν σε οριστική συμφωνία για την μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα στην Ένωση.

Όπως είχατε διαβάσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Gazzetta, τις τελευταίες ώρες οι επαφές μεταξύ των δυο συλλόγων είχαν ενταθεί με σύμμαχο την πλευρά του 27χρονου Μεξικανού μέσου, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Άλλωστε ο ατζέντης του Ορμπελίν Πινέδα ήταν τις τελευταίες μέρες στην Ισπανία και πίεζε για θετική κατάληξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta η ΑΕΚ έδωσε τα χέρια με τη Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του παίκτη ο οποίος παραμένει κιτρινόμαυρος.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Πινέδα έχει συμφωνήσει και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με την Ένωση έως το καλοκαίρι του 2027.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο προφανώς πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ και για έναν παίκτη που επιθυμούσε πολύ να έχει στο ρόστερ ο Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε ο Μεξικανός ήταν και προσωπική του επιλογή το περσινό καλοκαίρι όταν είχε αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού, βοηθώντας τα μέγιστα την ΑΕΚ στην πορεία προς την κατάκτηση του νταμπλ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή ο Ορμπελίν Πινέδα συμμετέχει με την Εθνική ομάδα του Μεξικού στο Gold Cup 2023 και θα ενταχθεί στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ μετά τη λήξη της συμμετοχής του στο τουρνουά, ενώ αναμένεται να ενσωματωθεί στο ρόστερ μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της Ένωσης στην Ολλανδία.

Πηγή:gezzetta.gr