ΑΕΚ: Μάθε… παιδί μου ανάπτυξη και ατελείωτα – τελειώματα

Δουλειά στην ανάπτυξη με συνδυαστικό ποδόσφαιρο από τα άκρα και τον άξονα στη τακτική από τον Ματίας Αλμέιδα 

Με… άγριες διαθέσεις περίμενε τους ποδοσφαιριστές του ο Ματίας Αλμέιδα στο πρωινό πρόγραμμα προπόνησης όπου τους κράτησε στον αγωνιστικό χώρο κοντά δύο ώρες, παρά δέκα λεπτά, δουλεύοντας αρκετά φυσική κατάσταση και τακτική. Ο Πελάδο στο μενού της προπόνησης έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη και τα τελειώματα. Σε τρία γκρουπ χωρισμένοι οι νταμπλούχοι, τα δύο δούλευαν με τον Αργεντινό προπονητή και το τρίτο με τον Βέγκα σε μια παρόμοια άσκηση με περισσότερα ζητούμενα. Η ολοκλήρωση της προπόνησης βρήκε άπαντες αρκετά κουρασμένους.

Η άσκηση που δούλευαν οι “κιτρινόμαυροι” με τον Αλμέιδα ξεκινούσε από τα στόπερ. Χτίσιμο επίθεσης από την άμυνα, με τρεις μεταβιβάσεις, βαριά τέσσερις, είτε προς τον άξονα είτε από τα άκρα, με εννοείται σκοπό το γκολ. Γενικά το μάθημα ήταν: Μάθε παιδί μου επίθεση και ατελείωτα – τελειώματα… Αυτό ήταν το πρόγραμμα προπόνησης και είχε πολύ καλό αποτέλεσμα αφού οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν σωστά σε πολύ μεγάλο ποσοστό την άσκηση και με ουσία αφού έβρισκαν δίχτυα…

Μπουγέλο

Στο τέλος του προγράμματος υπήρχε μίνι τουρνουά τριών ομάδων το οποίο κέρδισαν τα παιδιά με τα μπλε φακελάκια και τον Μάνταλο αρχηγό τους. Προκλήθηκε μπόλικο γέλιο όταν στη σχετική αναμνηστική φωτογραφία των νικητών πήγαν και οι Άμραμπατ και Σιντιμπέ με τον Μάνταλο να τους καταβρέχει με ένα μπουκάλι νερό για να αποχωρήσουν. Αποφόρτιση συνέχισε ο Γκατσίνοβιτς, αλλά και οι ΜήτογλουΤσούμπερΘεοχάρης, ατομικό Ραντόνια και φυσικά έντονο πρόγραμμα ο Αραούχο!

Πηγή: