Αλλάζει Άμεσα ο Νόμος για την ψήφο των Αποδήμων

Αθήνα.- Σε αλλαγή του νόμου για την ψήφο των αποδήμων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνησης όπως είπε ο Μάκης Βορίδης δεδομένης της θετικής στάσης κομμάτων το ΠΑΣΟΚ, οι «Σπαρτιάτες», η «Ελληνική Λύση» και η «Νίκη».

Όπως είπε, μιλώντας στον Real Fm «είναι εντολή του πρωθυπουργού. Θα προχωρήσουμε πάρα πολύ σύντομα, δεν ξέρω αν θα γίνει μέχρι να κλείσει η Βουλή ή μόλις ανοίξει, αλλά κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς σχετικά εάν θα καθιερωθεί όριο 5% στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Βορίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο λέγοντας πως «έχουμε μια μεγάλη, άνετη και καθαρή πλειοψηφία. Θεωρώ ότι η παρουσία του πρωθυπουργού, χθες, στη Βουλή, ήταν μια παρουσία πολιτικής κυριαρχίας. Έτσι την αντελήφθην και αυτό είναι το κλίμα που εισέπραξα ευρύτερα από το Κοινοβούλιο. Έχουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία είναι απολύτως συγκροτημένη, συντεταγμένη και αφοσιωμένη στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, και έχουμε και πάρα πολλή δουλειά. Γιατί να συζητάμε για το εκλογικό σύστημα;».

Και, έκλεισε την απάντησή του σημειώνοντας: «Η απόφαση του ελληνικού λαού ήταν να είναι οκτώ κόμματα μέσα στη Βουλή. Τι πρόβλημα δημιουργεί στην κυβέρνηση μια κοινοβουλευτική ομάδα των 8, 12, 15 ατόμων; Τι πρόβλημα δημιουργεί στην κοινοβουλευτική λειτουργία αυτό;»