Η Παναγιώτα Πεχλιβανίδη αναπληρώτρια συντονίστρια Παιδείας στο Προξενείο Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Αλλαγή φρουράς στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τη νέα αναπληρώτρια συντονίστρια Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, να αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά της, διαδεχόμενη την μέχρι πρότινος κάτοχο της θέσης, Δρα Ειρήνη Γράψια.

Ειδικότερα, η θητεία της κ. Πεχλιβανίδη ξεκίνησε επίσημα την Δευτέρα 3 Ιουλίου, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή στο νευραλγικό αυτό πόστο του Γενικού Προξενείου, που αποτελεί «συνδετικό κρίκο» της ελληνικής πολιτείας με τον ιδιαίτερα σημαντικό -και παράλληλα ευαίσθητο- τομέα της ελληνικής Παιδείας.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτικό η οποία είναι γνωστή στην Ομογένεια, μεταπτυχιακή διπλωματούχο, έχοντας να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό, με πιστοποίηση στη διαπραγματευτική πολιτική του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, βραβεύσεις από ομογενειακούς συλλόγους και εκπαιδευτική εμπειρία
άνω των είκοσι ετών σε Ελλάδα και Η.Π.Α.  Μεταξύ άλλων, η κ. Πεχλιβανίδη έχει θητεύσει στο ελληνοαμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, όπου υπηρέτησε ως δασκάλα από το 2019 μέχρι σήμερα, έχοντας επίσης την ευθύνη της διοργάνωσης εκπαιδευτικών εορτών. Παράλληλα, έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές της, τόσο στις εξετάσεις ελληνομάθειας, όσο και στα Greek Regents.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η κ. Πεχλιβανίδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τις ιδιαιτερότητες της αποστολής, με δεδομένο ότι υπηρετεί επί χρόνια το ελληνοαμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και ότι είναι και η ίδια μητέρα δυο ανήλικων παιδιών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.

Η Παναγιώτα Πεχλιβανίδη

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ανέλαβα αυτή τη θέση, καθώς είμαι σίγουρη ότι θα κάνω το παν για να μπορέσει να συνδεθεί η Ομογένεια με τη μητέρα πατρίδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκπαιδευτικό αλλά και σε ένα επίπεδο πιο ανθρώπινο. Ως μητέρα δύο ανήλικων τέκνων που φοιτούν στην Αμερική, γνωρίζω τις ανησυχίες και τα προβλήματα των μαθητών και θα κάνω το παν για να τις ελαχιστοποιήσω και να φέρω πιο κοντά τα παιδιά μας με την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό μας», τόνισε η κ. Πεχλιβανίδη.

Υπενθυμίζεται πως η στενότερη και αποτελεσματικότερη διασύνδεση ανάμεσα στα ελληνοαμερικανικά σχολεία και τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αποτελεί ένα πάγιο αίτημα για τους Ελληνες εκπαιδευτικούς των ΗΠΑ, ενώ είχε τεθεί επί τάπητος και κατά την επίσκεψη της πρώην Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πλέον, το αίτημα αυτό αναμένεται να τεθεί και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία πέρασε, μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, στα χέρια του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πηγή: ekirikas.com