Μητσοτάκης από Βίλνιους: Σημαντικές οι διαφορές με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης

Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οδικό χάρτη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, τόνισε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη συνοδο του ΝΑΤΟ

Έχουμε σημαντικές διαφορές με την Τουρκία, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οδικό χάρτη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε διαρκές κλίμα έντασης, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη συνάντηση μετά την διπλή εκλογική επικράτηση.

«Πιστεύω ότι και οι δύο με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα ομαλοποίησης των σχέσεων» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες. Ευελπιστώ ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε σε αυτό για βήματα προόοδου προς όφελος των λαών μας».

Για το πράσινο φως της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε: «Η επαναβεβαιώση των βασικών αρχών της συμμαχίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ και θέλω να χαιρετίσω την επί της αρχής απόφαση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν να δεχθεί στους κόλπους της συμμαχίας την Σουηδία και ελπίζουμε πολύ σύντομα η φίλη Σουηδία να αποτελέσει το 32ο μελος της συμμαχίας».

Πηγή: skai.gr