Απεβίωσε ο καθηγητής και ιδρυτής του Ελληνικού Συνδέσμου, Δρ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Ο αείμνηστος Δρ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου.

Νέα Υόρκη.- Ο διακεκριμένος επιστήμονας, καθηγητής, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου (The Hellenic Link Inc.)Δρ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου (Constantine Efhymiou PhD), δεν υπάρχει πιά ανάμεσά μας. Την Τετάρτη, 12η Ιουλίου 2023 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο Κώστας Ευθυμίου γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, στις 21 Απριλίου 1930. Μετά την αποφοίτησή του από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Το 1961 απέσπασε διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στη Μικροβιολογία το οποίο του διασφάλισε μια αξιοζήλευτη καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο και στην έρευνα που σχετίζονταν με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS).

Ο αείμνηστος δίδαξε για 35 συναπτά έτη ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο St. John’s University και υπήρξε μέντορας δύο τουλάχιστον γενεών Ελληνοαμερικανών επιστημόνων.

Διετέλεσε μέλος της Εφορίας του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στο Brookline της Μασαχουσέτης.

Ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Διετέλεσε μέλος του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας.

Ήταν ιδρυτής και ο πρώτος πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου (Hellenic Link), ενός οργανισμού που είχε σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών επιστημόνων και επαγγελματιών.

Ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με την προώθηση της ελληνικής παιδείας και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ηγήθηκε της έρευνας για το μέλλον της ελληνικής παιδείας στην Αμερική.

 

Με στοιχεία από anamniseis.net