Formula 1, GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν, ένατη νίκη τη φετινή σεζόν

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε ολοκληρωτικά και το GP Ουγγαρίας, διατήρησε το φετινό αήττητο της Red Bull και αύξησε στους 110 τους βαθμούς της διαφοράς του στην κορυφή του πρωταθλήματος. Δίπλα του στο βάθρο οι Νόρις και Πέρεζ.

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρωτοπορία από τον Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση και μέχρι την πρώτη στροφή του GP Ουγγαρίας, 11ου φετινού γύρου της Formula 1, και έκτοτε εξαφανίστηκε στον ορίζοντα για να κερδίσει στη Βουδαπέστη την 7η διαδοχική του νίκη, 9η δική του φέτος, 11η διαδοχική της Red Bull φέτος και 44ης της καριέρας του.

Πίσω του εκτυλίχθηκε ένα παιχνίδι στρατηγικής, μετά την προσπέραση και των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι με τις δύο McLaren στην εκκίνηση στη Mercedes του Χάμιλτον. Εκκινώντας από την 9η θέση, με τη σκληρή γόμα έναντι της μέσης των υπόλοιπων πρωταγωνιστών, ο Σέρτζιο Πέρεζ κατάφερε να φτάσει σε θέση βάθρου – και οριακά στο τέλος δεν κατάφερε να περάσει και τη McLaren του Λάντο Νόρις.

Made with Flourish

Πίσω από τον Βρετανό και το Μεξικανό, ο Χάμιλτον κατάφερε προς το τέλος με πιο φρέσκια γόμα να περάσει τον Πιάστρι για την 4η θέση, καθώς η Mercedes ανέκτησε την ανταγωνιστικότητα που δεν είχε στα δύο τρίτα του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το ίδιο έκανε, επίσης με τη μέση γόμα με ελαφρύ πια φορτίο καυσίμου, και ο Ράσελ για να περάσει στο τέλος τον Κάρλος Σάινθ και να πάρει την 7η θέση πίσω από την έτερη Ferrari του Λεκλέρ. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος κινδυνεύει με ποινή για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στα πιτς.

Πηγή:sport24.gr