Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3

-Το δεύτερο ματς είναι προγραμματισμένο για την 1η Αυγούστου στο «Απόστολος Νικολαϊδης» στις 20:30.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League καθώς επικράτησε με 3-1 της Ντνίπρο και πλέον έχει τεράστιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

-Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε με 4-0 της Αστάνα και έτσι είναι με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση όπου θα συναντήσει την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός 

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Κόντρα στη Ντνίπρο, ο Παναθηναϊκός έκανε θαυμάσιο παιχνίδι κερδίζοντας εκτός έδρας με 0-3 κάνοντας θαυμάσια πρεμιέρα στη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα έδωσε και την πιο σπουδαία “μάχη” της σεζόν, αφού η πρόκριση επί των Ουκρανών έχει διπλή σημασία. Από τη μία θα του προσφέρει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και από την άλλη θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έστω και αν αποκλειστεί στη συνέχεια.

Βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League και εξασφάλισης των… Ευρωπαϊκών ομίλων έβαλε το βράδυ της Τρίτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-1 της Νντίπρο εκτός έδρας έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός είχε δύο ασίστ σε Σπόραρ και Τζούριτσιτς ένα κερδισμένο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης και αριστεροπόδαρος μπακ στο 100ο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος εξελίχτηκε σε xfactor για τους πράσινους στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με δύο εκ τους νεοαποκτηθέντες, τους Βιλένα και Τζούριτσιτς στη μεσαία γραμμή, και στηριζόμενος κατά μεγάλο ποσοστό στους παίκτες που βρίσκονταν και πέρυσι στο ρόστερ του τριφυλλιού.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο αντί του Βαγιαννίδη ο οποίος είχε και κάποιες ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε. Στα αριστερά προτιμήθηκε ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς με τους Σένκεφελντ – Μάγκνουσον να είναι οι δύο στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Βιλένα και μπροστά τους έπαιξε ο Τζούριτσιτς. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Παλάσιος και αριστερά ο Μπερνάρ με τον Σπόραρ να είναι στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Μια ενδεκάδα που δεν είχαμε δει ξανά στα φιλικά του τριφυλλιού.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Κιναρέλκιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73′ Κραπιλένκο), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ, Ραμπτσίνσκι, Τρετιάκοβ (61′ Άνταμτσουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70′ Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (70 Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης).

 

 

Σε λίγο περισσότερα