Ο Απόστολος νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης

Βοστόνη.- . Εξελέγη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, ο μέχρι τώρα βοηθός Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, σε Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης.

Η συνεδρίαση της Συνόδου έγινε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης,.

Δεν παρευρέθηκαν στη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος λόγω των πυρκαγιών που καταστρέφουν το νησί και ο Μητροπολίτης Ισπανίας Βησσαρίων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Οι υπόλοιποι δέκα τον ψήφισαν.

Όταν βγήκε ο Απόστολος από το Μικρό Μήνυμα της εκλογής, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του Μητροπολίτη Σάρδεων Ευαγγέλου, συγκινηθείς για την μεγαλοψυχία του Ευαγγέλου να ψηφίσει τον διάδοχο του. Ανάμεσα στα άλλα ο Πατριάρχης φέρεται να είπε, πως, «θέλω να εκφράσω τον έπαινο και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και την προσωπική μου στον Άγιο Σάρδεων διότι πραγματικά έδειξε αυτός που είναι, τη μεγαλοψυχία του, τη μεγαλοκαρδία του, το φρόνημα του και τη αφοσίωση του στη Μητέρα Εκκλησία».

Υπενθυμίζεται, ωστόσο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τη Σύνοδο του εκθρόνισαν τον Ευάγγελο στις 8 Οκτωβρίου του 2020 από τη Νέα Ιερσέη επειδή το ζήτησε ο Ελπιδοφόρος.

Επίσης ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος μετά την εκλογή του εναγκαλίσθηκε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ευάγγελο.

Στη Χάλκη εμφανίστηκε και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Οικονομίδης, τον οποίον είχε φέρει στην Αμερική ο Μητροπολίτης Ευάγγελος και τον είχε διορίσει στην κοινότητα του Αγίου Θωμά στην πόλη Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Το εσπέρας έγινε και συναυλία στη Χάλκη.

Από ekirikas.com