Η Panhellenic Post “θύμα” της Αφαλάτωσης

Στο νησί του Πόρου αποφάσισαν παραμονή 1ης Αυγούστου να κάνουν κάποια πρόσθετα έργα για την αφαλάτωση και έτσι από το πρωί 07:30 μέχρι 11:30 έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα! Και, κατά συνέπεια, η Panhellenic Post δεν ανανεώθηκε εγκαίρως!

Ας μην παραπονιόμαστε, όμως. Η έναρξη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης έγινε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023. Η μονάδα, η οποία έχει μισθωθεί από τον Δήμο για τρεις μήνες με επιχορήγηση της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τέθηκε σε λειτουργία μετά από εργασίες για την εγκατάστασή της που ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, προσθέτοντας έτσι 600κ.μ. νερού στην ημερήσια δυναμικότητα του δικτύου ύδρευσης- πυρόσβεσης του νησιού, το οποίο έως σήμερα τροφοδοτούνταν μόνο από γεωτρήσεις που βρίσκονται στην Πελοπόννησο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πόρου, στοχεύοντας στη ριζική απεξάρτησή του από τους διαρκώς μειούμενους υδάτινους πόρους των γεωτρήσεων, έχει υποβάλει προτάσεις χρηματοδότησης για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης συνολικής ημερήσιας δυναμικότητας 1.600κ.μ. σε όλες τις προσκλήσεις χρηματοδότησης που έχουν δημοσιευτεί μετά το 2017. Έως την εξασφάλιση της χρηματοδότησης αυτής, η εγκατάσταση και η σύνδεση ήδη με το δίκτυο μίας μονάδας με μίσθωση που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την περίοδο αιχμής.

Η Panhellenic Post, που… παραθερίζει στο πανέμορφο νησί του Πόρου,  ζητάει συγγνώμη από τους αναγνώστες της που σήμερα δεν ενημερώθηκε εγκαίρως.

Καλή σας μέρα και σε λίγο πάλι μαζί! Πάντα μαζί!