Συνάντηση και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Κώτσηρα είχε ο πρόεδρος της Ε.Κ. Αλεξανδρείας

O Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, στα πλαίσια εθιμοτυπικής συνάντησής του με φορείς της Πολιτείας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Γιώργο Κώτσηρα, όπου με εγκαρδιότητα συνομίλησαν για τα θέματα που αφορούν στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας. Ο κ. Βαφειάδης συνεχάρη τον  νεοεκλεγέντα Υφυπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο του. Παράλληλα τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, την προσπάθεια και την προβολή που προσέδωσε  στο μεγάλο αίτημα της ψήφου τον ομογενών, που τελικά υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τόνισε ότι το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε ενώ παράλληλα  ευχήθηκε να επιτευχθεί και ο στόχος της  επιστολικής ψήφου.

Ο κ. Βαφειάδης επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον Υφυπουργό κ. Κώτσηρα, για την επίσκεψη της Υπουργού Μετανάστευσης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κας. Σόχα Ελ Γκέντι, στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με την υψηλή συνοδεία Γραμματέων και παραγόντων του Υπουργείου της, όπου εκεί συνομίλησε με τους Κοινοτικούς Επιτρόπους και εξέφρασε τις εξαιρετικά τιμητικές προθέσεις της για την Ελληνική Κοινότητα,  τονίζοντας το ειλικρινές ενδιαφέρον της να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη και απαιτείται λύση. Επίσης του μετέφερε τους χαιρετισμούς της Υπουργού κας. Σόχα Ελ Γκέντι κι εκείνος από την πλευρά του τον ευχαρίστησε δηλώνοντας πως θα επικοινωνήσει μαζί της για να την ευχαριστήσει και να συνομιλήσουν. Επιπλέον ενημερώθηκε ο Υφυπουργός  για τα σημαίνοντα  ζητήματα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπως οι επαφές με θεσμούς και φορείς, μέσω των οποίων επιχειρείται να δημιουργηθεί μια ελπιδοφόρα προοπτική καθώς και οι  κατάλληλες συνθήκες, για το μέλλον του Ελληνισμού και γενικότερα του Ελληνικού Τετραγώνου στην ιστορική Πόλη της Αλεξάνδρειας.

Ο Υφυπουργός κ. Κώτσηρας ευχαρίστησε τον κ.  Βαφειάδη για την Ανοιχτή Επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, η οποία αποτέλεσε κομβικό σημείο για την συσπείρωση των ομογενών σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να επέλθει η ποθούμενη δικαίωση δια της υπερψηφίσεως του Σχεδίου Νόμου, περί της ψήφου των  Ελλήνων της Διασποράς.

Η εγκάρδια συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του Προέδρου κ. Βαφειάδη προς τον Υφυπουργό κ. Κώτσηρα, να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια κι εκείνος υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να γνωρίσει δια ζώσης τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Πηγή: pyramisnews