Συνάντηση του Προέδρου της ΕΚΑ με τον Γ.Γ.Α.Ε, Γιάννη Χρυσουλάκη

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, στα πλαίσια επίσημων συναντήσεων του με εκπροσώπους της Πολιτείας στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, όπου σε εγκάρδιο κλίμα συνομίλησαν για τα θέματα που αφορούν στην Ομογένεια και ειδικότερα στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας. Ο κ. Βαφειάδης συνεχάρη τον κ. Χρυσουλάκη, που για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει τα καθήκοντα μιας τόσο σημαντικής και νευραλγικής θέσης, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, καθώς πρόκειται να συνεχιστεί η εξαιρετική συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές. Επιπλέον τον ευχαρίστησε για την στήριξη και το ενδιαφέρον που επέδειξε στο μεγάλο αίτημα της ψήφου τον ομογενών, που τελικά υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τόνισε ότι το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε και σειρά έχει τώρα η επιστολική ψήφος.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και τον Απόδημο Ελληνισμό, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τα γεγονότα που άπτονται της αλεξανδρινής ομογένειας. Ακόμα ευχαρίστησε τον κ. Βαφειάδη για την Ανοιχτή Επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, η οποία αποτέλεσε κομβικό σημείο για την συσπείρωση των ομογενών σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να επέλθει η ποθούμενη δικαίωση δια της υπερψηφίσεως του Σχεδίου Νόμου, περί της άρσης των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Η συζήτηση κατά την συνάντηση ήταν θερμή και ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του κ. Χρυσουλάκη από τον κ. Βαφειάδη, για τα φλέγοντα ζητήματα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου μεταξύ άλλων έγινε ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επίτευξη αναγκαίων στόχων, όπως οι συναντήσεις φορέων για σοβαρά επενδυτικά προγράμματα και οτιδήποτε άλλο κρίνεται ως απαραίτητο για την ανεμπόδιστη λειτουργία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Αρχική