Αντίπαλος του Ολυμπιακού η Γκενκ

Την Γκενκ θα βρει απέναντι του ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με την Σερβέτ των δέκα παικτών να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι (4-1).

Τι κι αν ήταν το αουτσάϊντερ του ζευγαριού; Τι κι αν έπαιζε από τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Κριβέλι;

Η Σερβέτ κράτησε την Γκενκ στο 2-2 σε 120’ αγώνα, επικράτησε 4-1 στα πέναλτικαι πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους ηττημένους να συνεχίζουν στο Europa League, εκεί όπου τους περιμένει ο Ολυμπιακός!

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες προτού συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, με τον Κριβελίνα τραυματίζει με επικίνδυνο μαρκάρισμα τον Χέινεν και να αποβάλλεται και  τον αρχηγό των Βέλγων να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο!

Η εξέλιξη αυτή έκανε την αποστολή των γηπεδούχων να μοιάζει να γίνεται πιο εύκολη και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τρεζόρ στο 28ο λεπτό φάνηκε να απλουστεύει την υπόθεση πρόκριση για την Γκενκ. Ωστόσο, μια εκτέλεση φάουλ του Κονιάτ που βρήκε στο τείχος και η μπάλα άλλαξε πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα έφερε το 1-1 οκτώ λεπτά αργότερα.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Σερβέτ άντεξε και παρόλο που οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με την κεφαλιά του Αροκοντάρε στο 51ο λεπτό, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε το σκορ σε 2-2, με τον Μπεντιά δώδεκα λεπτά αργότερα (63′).

Φυσικά, την πρωτοβουλία των κινήσεων είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλά τοποθετημένοι πίσω από την μπάλα και με εξαίρεση την τεράστια ευκαιρία της Γκενκ με τον Φαντέρα στο 77ο λεπτό, δεν έχει απειληθεί ιδιαίτερα!

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο μισάωρο, με την  Γκενκ να έχει τις στιγμές της, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι. Εκεί, οι Ελβετοί ήταν αλάνθαστοι, με τους Βέλγους να χάνουν την πρώτη και την τρίτη εκτέλεση και μοιραία να μένουν εκτός συνέχειας…

Έτσι, η Γκενκ θα βρεθεί στο ευρωπαϊκό δρόμο του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζονται -γνωρίζοντας πλέον τον αντίπαλο τους- να υποδεχθούν τους Βέλγους στις 10 Αυγούστου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο εκτός έδρας επαναληπτικός να είναι προγραμματισμένος για τις 17 Αυγούστου.

Πηγή:in.gr