Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – ΠΑΟΚ 1-4

Ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση. Σε μπαλιά του Σαμάτα προς τον Κωνσταντέλια ο νεαρός επιθετικός γύρισε με μια απίστευτη ντρίμπλα και απέφυγε τον αντίπαλο του. Έκανε το σουτ με τον Σίλβα να αποκρούει αλλά ο Τόμας στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 96′!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη πρόκριση επικρατώντας 4-1 της Μπεϊτάρ αγωνιζόμενος για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο με τον Κοτάρσκι να κρατάει όρθιο τον δικέφαλο και τον Κωνσταντέλια να διώχνει το άγχος με δύο πανέμορφες ενέργειες στα τελευταία λεπτά που έφεραν το τρίτο και το τέταρτο γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θα βρει απέναντι της την Χάιντουκ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι καθώς είχε στο αρχικό σχήμα τους Αουγκούστο, Νάρεϊ αντί των Τσιγγάρα και Κωνσταντέλια. Ουσιαστικά στηρίχθηκε περισσότερο στην εμπειρία παρά τον ενθουσιασμό ενώ οι υπόλοιποι εννιά ήταν οι ίδιοι με το ματς της Τούμπας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τη μπάλα στα πόδια αλλά και αρκετές διακοπές λόγω ρίψης αντικειμένων με τον διαιτητή να διακόπτει δύο φορές την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκόρ σε μια φάση που κανείς δεν περίμενε. Στο 12′ οι δύο στόπερ των γηπεδούχων άλλαξαν παράλληλα τη μπάλα με τον Γκότλιμπ ο οποίος είχε κάνει και το πέναλτι στην Τούμπα να γυρίζει προς την εστία τη μπάλα. Ο Σίλβα δεν πρόλαβε να τη σταματήσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ένα αντικείμενο χτύπησε στο πρόσωπο τον Νάρεϊ με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου διακοπή στην αναμέτρηση, αυτή τη φορά για δέκα λεπτά και αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο ο ρυθμός του αγώνα να πέσει. Με την έναρξη ξανά στο παιχνίδι η Μπεϊτάρ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων ξανά και άρχισε να απειλεί.

Στο 33′ σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Φράιντεϊ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα έξω. Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε τελική μέχρι το 35′ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 35′ με τον Νάρεϊ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Σίλβα απομάκρυνε. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν δύο τελικές ακόμα με σουτ εκτός περιοχής από τον Αουγκούστο αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Σίλβα έπιασε και στη δεύτερη έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 40′ ο Σβαμπ προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα προς τα πίσω αλλά έκανε λάθος πάσα. με τον Γιόνα να βγαίνει τετ α τετ και τον Αουγκούστο να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο μέσο και καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Μπεϊτάρ. Ο Σούα ανάλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν στην εστία του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου αντέδρασε βγάζοντας εκτός εγώνα τον Τάισον και πέρασε στη θέση του τον Τσιγγάρα με στόχο να βάλει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στο κέντρο. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα κατάφερε στο επόμενο λεπτό να πετύχει ένα ακόμη τέρμα και να να κάνει το 0-2. Οι Μπράντον Τόμας – Ζίβκοβιτς άλλαξαν ωραία τη μπάλα στα αριστερά με τον Σέρβο να δίνει ξανά στον Ισπανό ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Η Μπεϊτάρ κατάφερε να αντδράσει και να μειώσει το σκορ στα εννιά λεπτά των καθυστερήσεων και συγκεκριμένα στο 45+7′ με κεφαλιά του Φράιντεϊ ο οποίος αυτή τη φορά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για να μειώσει σε 1-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

ΜΠΕΪΤΑΡ: Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκότλιμπ (45+4′ Γκότλιμπ), Μορόζοφ, Ασκενάζι, Αζάρια, Γιόνα (46′ Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης (46′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (76′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (44′ Τσιγγάρας), Τόμας (60′ Σαμάτα)

 

Τα γκόλ

Μπεϊτάρ

  • F. Friday
    52′

ΠΑΟΚ

  • I. Konstantelias
    96′
  • T. Thomas (OG)
    91′
  • B. Thomas
    46′
  • Douglas Augusto
    40′
  • E. Gotlieb (OG)
    12′