Κριμαία: Επιβεβαιώνει η Μόσχα την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Τι ζημιά υπέστη

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις σε πλοία του ρωσικού στόλου τόσο στην Κριμαία όσο και στη Μαύρη Θάλασσα

Το μηχανοστάσιο του ρωσικού δεξαμενοπλοίου SIG υπέστη ζημιές κοντά στην Κριμαία ως αποτέλεσμα επίθεσης από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (θαλάσσιο drone), ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG … δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Ακόμα οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι ενώ έχει εισχωρήσει νερό το πλοίο δεν έχει βυθιστεί ενώ σημειώνουν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς από το πλήρωμα.

Εσβησαν τα φώτα

Ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν μέσω Telegram πως ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στη γέφυρα. Ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα, ενώ τα φώτα στη γέφυρα έσβησαν και έκλεισε για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στην ίδια πλατφόρμα κυκλοφορεί η πληροφορία πως οι ρωσικές αρχές έδωσαν οδηγία σε όλα τα πλοία στο στενό του Κερτς να επαγρυπνούν για το ενδεχόμενο επιθέσεων με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας.

Πηγή:in.gr