Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Ν. Αυστραλίας και ο Ελληνικός Οίκος Ευγηρίας Ridleyton, για τους εργαζόμενους στη φροντίδα ηλικιωμένων

Φωτογραφίες: Supplied

Ν. Αυστραλία.– Η 7η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Εργαζομένων στη Φροντίδα Ηλικιωμένων (Aged Care Employee Day), σε αναγνώριση των προσπαθειών περισσότερων από 360.000 ανθρώπων που φροντίζουν και υποστηρίζουν, περίπου 1,3 εκατομμύρια ηλικιωμένους στην Αυστραλία.

Με την ευκαιρία, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ – GOCSA) και ο Ελληνικός Οίκος Ευγηρίας Ridleyton, εξέδωσαν μήνυμα το οποίο απευθύνεται στους εργαζόμενους στη φροντίδα ηλικιωμένων σε εγκαταστάσεις τους, αλλά και σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Μας προτρέπουν να αναγνωρίσουμε την προσφορά των ανθρώπων αυτών που παρέχουν υποστήριξη στους πιο ευάλωτους της κοινωνίας μας.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και την υποστήριξη που παρέχετε καθημερινά και

απλόχερα σε όσους βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας. Τη συμπόνια, την αφοσίωση, την

αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που δείχνετε στους ηλικιωμένους της παροικίας μας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία ζούμε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΚΝΑ, Παναγιώτης Γκαρδιακός.

«Σε νοσηλευτές, φροντιστές, συντηρητές, εθελοντές και το διοικητικό

προσωπικό μας -λέμε ευχαριστώ, που κάνετε την οικογένεια της μονάδας φροντίδας

ηλικιωμένων Ridleyton Greek Home for the Aged, μοναδική», πρόσθεσε και τόνισε ότι:

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω της άνευ προηγουμένου παγκόσμιας πανδημίας, οι εργαζόμενοι στη φροντίδα ηλικιωμένων κλήθηκαν να αναπληρώσουν την απώλεια οικογενειακής επαφής και ενίοτε έγιναν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους».

Με την ευκαιρία της 7ης Αυγούστου, «σας ενθαρρύνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο από τη ζωή σας και να σκεφτείτε το προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων».

 
Προσωπικό του Ridleyton Greek Home for the Aged. Φώτος: Supplied/GOCSA

 

Πηγή: neoskosmos.com