Νέα παρέμβαση της Ντίνας Τάιτους για τη διαφάνεια στον αθλητικό στοιχηματισμό

Η ομογενής της Νεβάδα Ντίνα Τάιτους.(AP Photo/John Locher)

 

HΠA.- Νέα παρέμβαση αναφορικά με τη διαφάνεια στον αθλητικό στοιχηματισμό πραγματοποίησε η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής από τη Νεβάδα, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), απευθύνοντας ξεκάθαρη προειδοποίηση προς κάθε υπεύθυνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού προγράμματος του NBC, η Ντίνα Τάιτους απέστειλε επιστολές προς τους υπεύθυνους και εκπροσώπους των βασικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας, σε όλα τα αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο νόμιμο αθλητικό στοίχημα.

Βάσει αυτού, η κ. Τάιτους ζήτησε προς άπαντες να ξεκαθαρίσουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία αναφορικά με τη διαδικασία του αθλητικού στοιχήματος και την πολιτική τους πάνω στο αντικείμενο, όπως επίσης και τις δικλείδες με τις οποίες διασφαλίζεται ότι οι φίλαθλοι που ποντάρουν ή παρακολουθούν τα αθλητικά γεγονότα έχουν μια δίκαιη αντιμετώπιση.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής, ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να δοθούν αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει και το πρόγραμμα με το οποίο υλοποιούνται.

Η παρέμβαση αυτή της Ντίνα Τάιτους, η οποία, εκτός του γεγονότος ότι αντιπροσωπεύει την περιφέρεια του Λας Βέγκας, είναι και συμπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Ομοσπονδιακής Βουλής, έχει ιδιαίτερη σκοπιμότητα, εξαιτίας των ψιθύρων που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με πιθανή διαφθορά εντός των τειχών των ομάδων, με φόντο των στοιχηματισμό.

Αλλωστε, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το NFL, δηλαδή ο διοργανωτής φορέας της επαγγελματικής λίγκας του αμερικανικού φουτμπόλ, έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν οι καταγγελίες για παράτυπο στοιχηματισμό από γνωστούς αθλητές.

Οπως αναφέρεται στην υπόθεση αυτή, οι συγκεκριμένοι αθλητές ενδέχεται να έχουν παραβιάσει την πολιτική περί αθλητικού στοιχηματισμού που ισχύει στο NFL, με αποτέλεσμα, εκτός του γεγονότος ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι με σοβαρές κυρώσεις, να δημιουργούν δυσπιστία και σκεπτικισμό στο κοινό αναφορικά με τη διαφάνεια του παιχνιδιού, σε μια πρωτοφανή συνθήκη για τα αθλητικά δεδομένα των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το αθλητικό στοίχημα νομιμοποιείται σταδιακά σε κάθε Πολιτεία, ενώ, εκτός από τις αμερικανικές εταιρείες, υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακού στοιχηματισμού και σε υπεράκτιες (offshore).

Πηγή:ekirikas.gr