Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή 29χρονου για εμπρησμό – Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στον Άγιο Θόδωρα

Βελτιώνεται η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό.

Φωτιά  στην Τρίπολη – Απειλείται το Μαίναλο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadiaportal.gr, η κατάσταση είναι καλύτερη και την επιχείρηση κατάσβεσης επιβλέπει ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμπης. Ο αγώνας που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να μην περάσει η φωτιά στον Άγιο Θόδωρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τρίπολης, Γιώργο Οικονομόπουλο η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά το μέτωπο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Υπάρχει αισιοδοξία, είπε στην ιστοσελίδα ο Γιώργος Οικονομόπουλος.

Σέρρες: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βαμβακόφυτο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρίπολης υπογράμμισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο σημεία και τα αίτια ερευνώνται από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Νωρίτερα οι καπνοί της φωτιάς είχαν καλύψει την πόλη της Τρίπολης και για λίγη ώρα απειλήθηκε το Μαίναλο.

Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση

Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα. Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σέρρες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες μέχρι αυτή την ώρα στο Βαμβακόφυτο Σερρών, του Δήμου Σιντικής. Η φωτιά που καίει από νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή, έχει καλύτερη εικόνα αλλά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δεν κινδυνεύει οικισμός.

58 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Μία σύλληψη στην Κρήτη

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Την ίδια στιγμή ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων συνέλαβαν έναν άνδρα, ως υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτική έκταση, στην Τ.Κ. Σέμπρωνα του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.