Επικοινωνία του Κροάτη πρωθυπουργού με Κυριάκο Μητσοτάκη και καταδίκη των επεισοδίων

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς, επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κροατική κυβέρνηση πήρε επίσημη θέση για τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενημερώνοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και καταδικάζοντας τις σκηνές βίας.

«Αυτού του είδους οι συμπεριφορές των φιλάθλων είναι αντίθετη με τον αθλητισμό που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για το Champions League, μετξαύ της πρωταθλήτριας Κροατίας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ, είδαμε φρικτές εικόνες στην Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί έβλαψαν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων της Κροατίας και της εθνικής σε μία αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Αναμένουμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους των επεισοδίων, τον θάνατο και τον τραυματισμό οπαδών. Σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η Πρεσβεία της Κροατία στην Αθήνα για τους 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης.

Ακύρωσε ο Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή της ομάδας στο τουρνουά της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, μετά τη δολοφονία του νεαρού φίλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ στα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ακύρωσε την συμμετοχή της ομάδας στο τουρνουά της κροατικής ομάδας.

Οι πράσινοι είχαν προγραμματίσει να συμμετάσχουν σε φιλικό τουρνουά που διοργανώνει η Ντίναμο Ζάγκρεμπ τον Σεπτέμβριο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πλέον.

Οι άνθρωποι του τριφυλλιού θα ψάξουν νέες φιλικές αναμετρήσεις ή τουρνουά για να κάνουν την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περίοδου.

Αποφεύγει τον αποκλεισμό

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τελευταία ενημέρωση της ιστοσελίδας της εφημερίδας “Sportske novosti”, η αποστολή της Ντιναμό επιστρέφει στο Ζάγκρεμπ, η ομάδα της Κροατίας αποφεύγει τον αποκλεισμό, θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις, ενώ το πρώτο ματς της με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου στο «Μάξιμιρ» χωρίς θεατές και η ρεβάνς στην Αθήνα, μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες.