Τραγωδία στη Γαλλία: Εννέα νεκροί από φωτιά σε κατοικία με ΑμεΑ

Νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει πως αγνοούνται 11 άνθρωποι – Οι αγνοούμενοι θεωρούνται «πιθανώς νεκροί», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP

Εννέα σοροί ανασύρθηκαν από την εξοχική κατοικία που φιλοξενεί άτομα με μαθησιακές δυσκολίες στη Γαλλία και είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει πως αγνοούνται 11 άνθρωποι.

Σχεδόν 80 πυροσβέστες στάλθηκαν στην πυρκαγιά στο Λα Φορζ αφού οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν στις 06:30 τοπική ώρα (04:30 GMT) την Τετάρτη.

Οι 11 αγνοούμενοι θεωρούνται «πιθανώς νεκροί», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε σε ακίνητο που χρησιμοποιείται από φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά άτομα με αναπηρία.

Δεκαεπτά άτομα απομακρύνθηκαν από το κτίριο, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη σαφής.

Επιβεβαιώνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin είπε ότι είναι πιθανό να υπήρξαν πολλά θύματα από τη φωτιά στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στο Wintzenheim, κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Σε ανακοίνωσή της, η τοπική κυβέρνηση για την περιοχή του Haut-Rhin είπε ότι οι 11 άνθρωποι που αγνοούνται ήταν μέλη μιας ομάδας από τη Νανσί, επίσης στην ανατολική Γαλλία.

Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 76 πυροσβέστες στάλθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς, οι οποίοι την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο παρά την ένταση της φωτιάς, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της νομαρχίας Bas-Rhin στην ανατολική Γαλλία δήλωσε ότι οι άνθρωποι που αγνοούνται από τη φωτιά θεωρούνται πλέον «πιθανώς νεκροί», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όσοι ήταν στο ισόγειο μπόρεσαν να φύγουν γρήγορα από το κτίριο, αλλά οι άνθρωποι στον επάνω όροφο δεν μπορούσαν, είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι οι σκέψεις του ήταν με τα θύματα και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ανταπόκριση στην «τραγωδία».

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν και η υπουργός Οικογενειών Ορορέ Μπερζέ βρίσκονται καθ’ οδόν για το Βίντζενχαϊμ.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα δείχνουν το μερικώς ξύλινο εξοχικό σπίτι στο Λα Φορζ να καίγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Το κτίριο είναι ένας παλιός αχυρώνας που μετατράπηκε σε τριώροφη εξοχική κατοικία. Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι τα δύο τρίτα του φλεγόταν πριν καταφέρουν να το θέσουν υπό έλεγχο.

Πηγή: skai.gr