Τσιτσιπάς: Έναρξη υποχρεώσεων στο Τορόντο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει σήμερα (όχι πριν από 20:45) στη μάχη του Masters στο Τορόντο απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς.

Ο τίτλος της προηγούμενης εβδομάδας στο Λος Κάμπος ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει σήμερα Τετάρτη, τις υποχρεώσεις του για το Masters του Τορόντο, με την ώρα έναρξης να ορίζεται όχι νωρίτερα από τι 20:45.

Απέναντι του στο ποδαρικό του στον Καναδά θα βρεθεί ένας παλιός γνώριμος. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο (είχε περάσει με bye τον πρώτο) τον 36χρονο Γάλλο Γκαέλ Μονφίς.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση για τον Στέφανο σε καναδικό έδαφος, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει ταλαιπωρηθεί με θέματα τραυματισμών όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια στο Tour.

Ο Τσιτσιπάς προέρχεται από μια καταπληκτική εβδομάδα στο Μεξικό, εκεί όπου κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Αντίθετα ο Μονφίς έπαιξε στο πρώτο γύρο απέναντι στον πολύ ανεβασμένο τους τελευταίους μήνες, Κρίστοφερ Γιούμπανκς, τον οποίο και κατάφερε να κερδίσει με ανατροπή (7-6/6-7/1-6).

Οι δύο παίκτες έχουν ξανά βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν τρεις φορές, όμως για να βρούμε την τελευταία θα πρέπει να πάμε τέσσερα χρόνια πίσω και το τουρνουά του Ντουμπάι, εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κερδίσει με ανατροπή (4-6/7-6/7-6).

Είχαν ξανά παίξει μέσα στο 2019, στη Σόφια της Βουλγαρίας, όταν και ο Μονφίς είχε κερδίσει με 6-3/7-6. Πρώτη τους αναμέτρηση ήταν πριν από πέντε χρόνια στην Σαγκάη, με τον Στέφανο να επικρατεί δύσκολα με 2-1 σετ (7-6/4-6/6-4).

in,gr