Επιστρέφει το ελληνικό φεστιβάλ στο Σεντ Κλερ Σορς, Μίσιγκαν

Μίσιγκαν-ΗΠΑ.-  Ενα από τα πιο γνωστά ελληνικά φεστιβάλ στην Πολιτεία του Μίσιγκαν αποτελεί αυτό που διοργανώνει η ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου (Assumption Greek Orthodox Church) στην περιοχή του Σεντ Κλερ Σορς, το οποίο και πρόκειται να λάβει χώρα στην «καρδιά» του Αυγούστου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Hour Detroit», το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 20 Αυγούστου, συμπίπτοντας χρονικά με την μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, που σηματοδοτεί και τα ονομαστήρια του ιερού ναού.

Σε κάθε περίπτωση, ένας σημαντικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ αποτελεί το ελληνικό φαγητό, που περιλαμβάνει από το παραδοσιακό σουβλάκι και γύρο μέχρι και εκλεκτά ελληνικά μαγειρευτά εδέσματα, όπως είναι το παστίτσιο, ο μουσακάς και άλλα παρεμφερή είδη, τα οποία και τυγχάνουν ξεχωριστής δημοφιλίας τόσο στο ελληνικό, όσο και το αμερικανικό κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα για το φετινό φεστιβάλ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά στο παρελθόν, οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν χορούς και πολιτιστικές δραστηριότητες από την Ελληνική Κοινότητα (Hellenic Society for the Performing Arts), μαθήματα ελληνικού χορού και καθημερινές ξεναγήσεις στην εκκλησία. Παράλληλα, για τα παιδιά, το ελληνικό φεστιβάλ παρέχει δραστηριότητες λούνα παρκ, όπως φουσκωτά παιχνίδια, παιχνίδια μαγικά και παραστάσεις με κούκλες, ζωγραφική προσώπου, ειδικές εμφανίσεις από τοπικές μασκότ και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιηγηθούν στην καθιερωμένη εσωτερική αγορά, όπου θα δραστηριοποιούνται πωλητές και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, προσφέροντας καλλιτεχνικά είδη για το σπίτι, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής με λάδι και εισαγόμενα γυναικεία ρούχα.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί μια μεγάλη λαχειοφόρος κλήρωση στις 20 Αυγούστου, με μετρητά έπαθλα που κυμαίνονται από $200 έως $10.000.

Τα εισιτήρια για τη λαχειοφόρο κλήρωση κοστίζουν $10 το καθένα και μπορούν να αγοραστούν online ή στο γραφείο της εκκλησίας.

Το Φεστιβάλ θα είναι ανοικτό στις 17 Αυγούστου (4-10 το βράδυ), 18 Αυγούστου (4-11 το βράδυ), 19 Αυγούστου (11-11 το βράδυ) και στις 20 Αυγούστου (11-8 το βράδυ).

Πηγή:ekirikas.com