Ομογενής καταδικάστηκε στην Μελβούρνη για απόπειρα κατοχής εμπορικής ποσότητας κοκαΐνης

Ο ομογενής Βάιος Γκουρμής (Vaios Gkourmis) φυλακίστηκε για 12,5 χρόνια την Τετάρτη για απόπειρα κατοχής εμπορικής ποσότητας κοκαΐνης τον περασμένο Ιούνιο.

Είχε ενεργήσει ως μεσάζων, μεταφέροντας οδηγίες και μηνύματα μεταξύ ενός φερόμενου ως διοργανωτή της εισαγωγής και ενός τρίτου ανθρώπου που είχε πετάξει στη Μελβούρνη από την Ελλάδα για να παραλάβει τα ναρκωτικά.

Εν αγνοία των τριών, οι υπάλληλοι των αυστραλιανών συνοριακών δυνάμεων είχαν ήδη ανακόψει την παράδοση ανακαλύπτοντας μέσα σε ένα τζουκ μποξ 45 πακέτα που περιείχαν την κοκαΐνη, η οποία είχε καθαρό βάρος 36 κιλά.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αντικατέστησαν τα ναρκωτικά με μια ουδέτερη ουσία και μια ουσία εντοπισμού από την αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε την ελεγχόμενη παράδοση και κατέγραφε τις συνομιλίες με συσκευές ακρόασης.

Όταν ο Γκουρμής και ένας άλλος άνδρας διέρρηξαν το τζουκ μποξ για να αποκτήσουν πρόσβαση στα ναρκωτικά, προβληματίστηκαν.

«Μου φαίνεται ότι το αντικατέστησαν γ…το», είπε ο άλλος άνδρας.

«Ναι, αυτό σκέφτομαι κι εγώ», απάντησε ο Γκουρμής.

«Και οι μ….ες παρακολουθούν το όλο θέμα», είπε ο άλλος άντρας, στα ελληνικά.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του Γκουρμή στις 22 Ιουνίου του περασμένου έτους και βρήκαν τα κλειδιά της διεύθυνσης όπου ήταν αποθηκευμένα τα ναρκωτικά, μια απόδειξη για τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάρρηξη του jukebox και ένα πράσινο μπουφάν με την ουσία εντοπισμού πάνω του.

Η δικαστής, δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι η συμμετοχή του Γκουρμή ήταν ευκαιριακή με στόχο το κέρδος, μέσω χρημάτων ή ναρκωτικών.

«Ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη και χρησιμοποιούσε το ναρκωτικό καθημερινά», είπε.

Ο 27χρονος ομογενής, έφτασε στην Αυστραλία στα τέλη της εφηβικής του ηλικίας με τον αστυνομικό πατέρα του και τη δασκάλα μητέρα του.

Η οικογένεια δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή και όλοι εκτός από τον Γκουρμή, επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ήταν αρραβωνιασμένος και διατηρούσε τη δική του επιχείρηση αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών συσκευών.

Η δικαστής δήλωσε ότι ο Γκουρμής εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και της συντρόφου του, οι οποίοι παρείχαν στοργικές και ειλικρινείς συστάσεις για τον χαρακτήρα του.

Ο ομογενής θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

*Πηγή: AAP/neoskosmos.com