Ο ομογενής Μάρκος Βαφειάδης διεκδικεί την έδρα Πολιτειακού Γερουσιαστή της Βιρτζίνια, ΗΠΑ

Φωτογραφία: www.markforva.com

Την προώθηση της ρεπουμπλικανικής ατζέντας, όπως αυτή εκφράζεται και μέσω του προγράμματος του κυβερνήτη της Πολιτείας, Γκλεν Γιούνγκιν (Glenn Youngkin), έχει θέσει ως βασικό στόχο της εκστρατείας του ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Μάρκος Βαφειάδης (Mark Vafiades), ο οποίος θα κατέλθει στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση στην 35η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας της Βιρτζίνια, εστέδρα Πολιτειακού Γερουσιαστή της Βιρτζίνιαςιάζει σε τρεις βασικούς άξονες, οι οποίοι εκφράζουν εν γένει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα: την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ζωής, το δικαίωμα των γονέων να έχουν λόγο στην εκπαίδευση αλλά και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Στην προσεχή εκλογική διαδικασία ο κ. Βαφειάδης θα αντιμετωπίσει τον επί 14 χρόνια εκλεγμένο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέιβ Μάρσντεν (Dave Marsden), ο οποίος κέρδισε εκ νέου το χρίσμα στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, έχοντας ως αντίπαλο την 30χρονη Χάιντι Ντράουσχακ (Heidi Drauschak), που δεν μπόρεσε να τον εκτοπίσει.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Annandale Today», η οποία καλύπτει την επικαιρότητα στην περιοχή αυτή της Βιρτζίνια, ο κ. Βαφειάδης είχε αρχικά εκφράσει την αντίθεσή του στη σταδιακή κατάργηση παραγωγής των ορυκτών καυσίμων και την πλήρη μετάβαση σε πράσινες πηγές ενέργειας, ενώ απέδωσε το υψηλό κόστος διαβίωσης στην αύξηση των ενεργειακών δαπανών.

Παράλληλα, κατηγόρησε το εκπαιδευτικό σύστημα ότι προχωράει στην «προώθηση πολιτικής ατζέντας», «φωτογραφίζοντας» την κλιματική αλλαγή και αναφέροντας πως «οι δάσκαλοι δεν επιτρέπεται να εκφράσουν επιστημονικές αντίθετες απόψεις για την αλλαγή του κλίματος».

Τέλος, ο κ. Βαφειάδης δήλωσε ότι «σοκάρεται από το κίνημα για την μείωση των πόρων της Αστυνομίας» και άλλες προσπάθειες «να δαιμονοποιήσουν την Αστυνομία».

 

Πηγή:ekirikas.com