Γιατί δυσκολεύεται η ΕΛ.ΑΣ. να βρει τον δολοφόνο του Μιχάλη

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται καθαρά πρόσωπα

Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του 29χρονου.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει νέα ντοκουμέντα με την δράση των χούλιγκαν οι οποίοι κινήθηκαν, όπως φαίνεται και από νέα βίντεο, σαν στρατιωτική ομάδα.

Το βασικό πρόβλημα για τις Αρχές που ερευνούν την δολοφονία του Μιχάλη, είναι ότι δεν υπάρχει καθαρό πλάνο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, της στιγμής που ο άτυχος 29χρονος δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά στο χέρι.

Φαίνεται δηλαδή, ότι το σημείο που δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα ο φίλαθλος της ΑΕΚ ήταν «τυφλό» αφού πιθανότατα δεν έχει καταγραφεί από κάμερες.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται καθαρά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Στα πλάνα που έχει στη διάθεσή της και αξιοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, φαίνεται ο 29χρονος Μιχάλης λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια με τους Κροάτες χούλιγκαν αλλά και την ώρα που γυρίζει προς τα πίσω και δέχεται – μετά τη μαχαιριά – άλλο ένα χτύπημα αυτή τη φορά με κάποιο ρόπαλο ή καδρόνι.

Μετά από λίγα λεπτά, ο ο 29χρονος κατευθύνεται στο περίπτερο για να κρυφτεί πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά και εκεί να καταρρέει λίγοι αργότερα.

Στο «μικροσκόπιο» τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές προσπαθούν να αντλήσουν νέα στοιχεία για τα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο τον 29χρονο.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και όλα τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. οι αξιωματικοί που ερευνούν τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι Αρχές, φαίνεται η φιγούρα του ατόμου που έχει επιφέρει στον 29χρονο Μιχάλη το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ψηλός, εύσωμος, ενώ είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Εκεί που εστιάζουν οι αστυνομικοί είναι στο τατουάζ που είχε ο συγκεκριμένος άνδρας στο λαιμό του, αν και φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί από τους συλληφθέντες με τατουάζ στο λαιμό.

Τα 26 λεπτά του τρόμου

Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται από το σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη συγκλονίζουν.

Στο οπτικό υλικό καταγράφονται καρέ καρέ οι στιγμές από την έναρξη της φονικής επίθεσης των χούλιγκαν και οι άγριες συμπλοκές, μέχρι την στιγμή της κατάρρευσης του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Στις 23:05 διακρίνεται ο 29χρονος να κινείται μαζί με άλλους οπαδούς της ΑΕΚ προς το σημείο όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της κροατικής ομάδας είχαν συγκεντρωθεί από την πλευρά της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Μαυροφορεμένοι, με καλυμμένα πρόσωπα, με στειλιάρια, με κάθε είδους πολεμοφόδια, περιμένουν την εντολή από τον αρχηγό του δολοφονικού τάγματος για να κατευθυνθούν προς το γήπεδο και να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ. 

Τότε ξεκινά η συμπλοκή. Αυτόπτης μάρτυρας καταγράφει από μακριά τα επεισόδια που διαρκούν λιγότερο από δύο λεπτά. Το σημείο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων και φωτοβολίδων.

Στις 23:08 κάμερα ασφαλείας καταγράφει την υποχώρηση των οπαδών της ΑΕΚ. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Κατσουρής.

Φαίνεται να τρέχει για να ξεφύγει, προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματα των Κροατών χούλιγκαν. Στις 23:08:03 ένας από αυτούς τον προλαβαίνει και τον χτυπά με ρόπαλο από πίσω. Λίγο πριν, έχει δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο αριστερό μπράτσο.

Ο 29χρονος συνεχίζει να τρέχει και κατευθύνεται προς τις καφετέριες. 22 δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα με το ρόπαλο, ο Μιχάλης καταγράφεται από άλλη κάμερα.

Αμέσως μετά, ο 29χρονος απομακρύνεται από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μέσω της πεζογέφυρας. Παντού διακρίνονται αίματα.

Το μυστήριο κομβόι των 50 μηχανών

Όπως μετέδωσε χθες το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στους χούλιγκαν περιγράφουν αναλυτικά τα επεισόδια ενώ αναφέρονται και σε μία ομάδα – μυστήριο πενήντα δικυκλιστών που εντόπισαν να κινείται 20 λεπτά μετά τη λήξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Εξετάζεται μάλιστα εάν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους.

«Περί 23.50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας.

Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τις μηχανές τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει αστυνομικός.

Πηγή:in.gr