Πιλότος κατέρρευσε και πέθανε την ώρα της πτήσης σε αεροπλάνο με 271 επιβαίνοντες

HERBERT PICTURES VIA GETTY IMAGES

Ο συγκυβερνήτης προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά για να μεταφερθεί ο πιλότος σε νοσοκομείο και να επιβεβαιωθεί ο θάνατός του.

Η πτήση LA505 της LATAM Airlines ήταν καθ′ οδόν από το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Σαντιάγκο της Χιλής στις 14 Αυγούστου, όταν εξετράπη της πορείας της προς το αεροδρόμιο Τοκεμέν στον Παναμά.

Η αναγκαστική προσγείωση οφειλόταν στον ξαφνικό θάνατο του 56χρονου Iván Andaur Sepúlveda κυβερνήτη του αεροπλάνου το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Φλόριντα με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής, αναφέρει το Abc.Net.Au.

Ο συγκυβερνήτης προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά για να μεταφερθεί ο πιλότος σε νοσοκομείο και να επιβεβαιωθεί ο θάνατός του.

«Η LATAM Airlines αναφέρει ότι η πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, έπρεπε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς πέθανε», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη προσφορά του, η οποία διακρινόταν πάντα για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας».

Ο κ. Andaur ξεκίνησε την πτητική του καριέρα ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών για την Πολεμική Αεροπορία της Χιλής το 1985, πριν ξεκινήσει να εργαστεί ως πιλότος για τη LATAM το 1998.