Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0

 

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Super League επικρατώντας 2-0 του Πανσερραϊκού, με τον Μπιέλ σκοράρει στο 62ο λεπτό και τον Αραμπί στο 87′ να διαμορφώνει το αποτελεσμα από την άσπρη βούλα. Άλλαξε τους ερυθρόλευκους η είσοδος του Φορτούνη στο 59′. Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι από το 4′ που έχασαν και πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 4′ (αποβολή Χάγεκ), είδε τον Πανσερραϊκό να χάνει πέναλτι (δοκάρι Αλεξιτς στο 54′), αλλά χάρη σε υπέροχο γκολ του Μπιέλ (63′) και πέναλτι του Ελ Αραμπί που κέρδισε ο Φορτούνης (87΄) πήρε τελικά εύκολα τη νίκη στην πρεμιέρα στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσο άνετη και εύκολη πρεμιέρα παρότι ο Πανσερραϊκός έμεινε νωρίς με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά μετά από αλλαγές και είσοδο παικτών όπως ο Φορτούνης βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο και νίκησε με 2-0 τον αντίπαλό του στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές ως προς το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού πάντα σε σχέση με τους αγώνες με τη Γκενκ και ενώ μετά ακολουθούν τα ματς με Τσουκαρίτσκι. Κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης, άμυνα με Ραμόν, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Αλεξανδρόπουλο, Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο και μπροστά Μπιέλ, Μασούρα και Αραμπί.

Η ομάδα των Σερρών είχε τον Τσόβαν στο τέρμα, τους Ντανκερλούι, Χαγιέκ, Γκοτζαμανίδη και Πεταυράκη στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Θυμιάνης με τον Στάικο ήταν στη μεσαία γραμμή έχοντας τον Χατζηστραβό μπροστά τους. Ο Πηλέας με τον Μούργο στα άκρα της επίθεσης με τον Άλεξιτς στην κορυφή.

Με 10 παίκτες στο 4ο λεπτό ο Πανσερραϊκός αλλά ο Ολυμπιακός παρά τις φάσεις του δεν βρήκε γκολ

Στο 2ο λεπτό ο Μπιέλ βγήκε σε πλεονεκτική θέση και κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τον Ολυμπιακό. Αρχικά ο Χάγιεκ που του έκανε το φάουλ όντας τελευταίος παίκτης πήρε κίτρινη ωστόσο μετά από VAR Check αποβλήθηκε στο 4ο λεπτό και ενώ στη συνέχεια το φάουλ του Μπιέλ έφυγε έξω. Στο 9′ μετά από συνεργασία των Μαντί Καμαρά, Καρβάλιο και Μπιέλ ο Καρβάλιο είχε ένα σουτ λίγο έξω με τη μπάλα να φάνηκε να βρήκε και στο δοκάρι.

Η ομάδα των Σερρών βρήκε πάντως το πρώτο της σουτ στο 17′ με τον Άλεξιτς με τη μπάλα να πηγαίνει κόρνερ. Στο 21′ ο Ραμόν έκανε το γύρισμα αλλά ο Μασούρας σε θέση βολής σούταρε ψηλά έξω παρότι κέρδισε ωραία τη μπάλα. Στο 22′ το σουτ του Μαντί Καμαρά πέρασε εκτός.

Στο 25′ ο Ολυμπιακός θα έχανε δύο φάσεις τη μία πίσω από την άλλη. Αρχικά ο Μπιέλ έκανε το σουτ, ο Μασούρας πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ αλλά το γύρισμά του πέρασε παράλληλα με την εστία. Φάνηκε να κάνει γύρισμα και όχι σουτ. Στη συνέχεια μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί από κοντά κατέληξε άουτ.

Στο 33′ ο Στάικος μετά από κλέψιμο στον Αλεξανδρόπουλο είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 39′ ο Μασούρας πρόλαβε στο διώξιμο τον Τσόβαν αλλά δεν σκόραρε. Αντ’ αυτού πήρε κόρνερ. Στο 41′ ο Μαντί Καμαρά είχε ένα δυνατό σουτ έξω. Στον πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπιέλ είχε ένα σουτ ψηλά έξω.

Ο Σκάρπα

Πρώτη εμφάνιση Σκάρπα και 4-4-2 με Καμπί και Αραμπί ο Μαρτίνεθ

Ο Μαρτίνεθ έκανε μαζεμένες τις αλλαγές του στην έναρξη του 2ου μέρους. Μέσα ο Σκάρπα στο πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό σε ρόλο δεκαριού και 4-4-2 με Καμπί και Αραμπί μαζί. Στο 47′ μάλιστα ο Σκάρπα είχε το πρώτο του σουτ που κόπηκε και λίγο μετά ένα σουτ έξω.

Στο 52′ ένα σουτ του Κίνι πέρασε έξω αλλά στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος πήγε στο VAR για να τσεκάρει για χέρι του Μαντί Καμαρά και για να δώσει πέναλτι. Έτσι η φάση του Κίνι δεν υπήρξε. Στο 55′ όμως το πέναλτι που χτύπησε ο Άλεξιτς χτύπησε στο δοκάρι. Λίγο μετά ένα σουτ του Μπιέλ κόπηκε. Ο Μαρτίνεθ έβαλε και τον Φορτούνη στο ματς αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα της 11άδας. Στο 61′ ο Ντανκερλούι είχε ένα σουτ ψηλά έξω.

Η λύση ήρθε με μπαλιά Ροντινέι και εξαιρετικό σουτ του Μπιέλ για το 1-0 για τον Ολυμπιακό

Στο 63ο λεπτό χάρις στην επιμονή του Ντόι και το κλέψιμό του ψηλά η μπάλα πήγε στον Φορτούνη που την έσπασε με κεφαλιά στον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στον Μπιέλ που με στοπάρισμα και πολύ καλό σουτ έγραψε το 1-0. Στο 65′ ο Γούλερι είχε σουτ έξω και μετά στο 66′ ο Καμπί μία κεφαλιά εκτός στόχου.

Ο Μπιέλ

Στο 68′ ο Σκάρπα είχε μία προσπάθεια που βρήκε σε σώματα και πήγε κόρνερ. Στο 75′ ένα σουτ του Αραμπί ήταν άτσαλο και πήγε έξω. Στο 78′ μία κίνηση και ένα σουτ του Κίνι πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 79′ ο Σκάρπα δοκίμασε ξανά το πόδι του από μακριά. Στο 81′ το σουτ του Σκάρπα ήταν αρκετά καλό και πέρασε ελάχιστα εκτός.

Το πέναλτι ο Φορτούνης, την εκτέλεση ο Αραμπί για το 2-0

Στο 86ο λεπτό ο Φορτούνης μπήκε μέσα στην περιοχή και πήρε πέναλτι μετά από υπόδειξη για αντικανονικό μαρκάρισμα του Πεταυράκη πάνω του. Ένα λεπτό μετά ο Αραμπί ευστόχησε στο πέναλτι για να κάνει το 2-0. Ένα σκορ που έμεινε έως το τέλος για τον Ολυμπιακό.

MVP: Ο Φορτούνης. Η είσοδος του Έλληνα χαφ άλλαξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και τον βοήθησε στο να βρει το γκολ του Μπιέλ απέναντι στον Πανσερραϊκό. Και γενικά βοήθησε ο ‘Φόρτου’. Είναι και ο παίκτης που πήρε το πέναλτι των Πειραιωτών.

Ο Φορτούνης

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ραμόν (46′ Κίνι), Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Μαντί Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Καρβάλιο (46′ Ελ Καμπί), Μπιέλ, Μασούρας (46′ Σκάρπα) και Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Τσόβαν, Γκοτζαμανίδης, Χάγιεκ, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας, Θυμιάνης, Σταϊκος, Μούργος (38′ Τομάς), Χατζηστραβός (60′ Αυλωνίτης) και Άλεξιτς (60′ Γούλερι).

Πηγή :gazzetta.gr