ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ:  «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα»!..

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κάποιοι, δίπλα μας, πετάνε τις μάσκες τους. Κάποιοι άλλοι, αρσενικοί και θηλυκοί, λίγο πιο πέρα, στο νησί της Γαύδου, πετάνε τα βρακιά τους!  Να απολαύσουν, λένε, ξέγνοιαστο καλοκαιράκι!.. Να δροσίσουν το καυτό τους από το ήλιο κορμί! Το κίνημα των γυμνιστών επανέρχεται! Τη φορά αυτή, όμως, τους «ντυμένους» δεν τους έχουν – όπως παλιά- απέναντί τους, αλλά …δίπλα τους!..

Και, μάλιστα το διατυμπανίζουν γραπτώς: «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα»!.. Και για του λόγου το αληθές φωτογραφίζονται πλάι-πλάι, κοιτώντας όλοι με προσήλωση να …βγει το «πουλάκι» του …φακού! «Κλίκ»…

Έ, ρε, γλέντια που θα έλεγε και το …Κολλητήρι!  Αλήθεια, που κρύβεται τέτοιες «καυτές» μέρες της …αποκάλυψης; Κρίμα τ΄όνομα!

Η συγκέντρωση στην παραλία του Σαρακήνικου τα είχε όλα. Ή σχεδόν όλα! Έλλειπε η …τσίπα! Α, ναι και η …έμπνευση! Χάθηκε μια εμπράγματη πράξη διαμαρτυρίας, να δικαιωθεί και ο σεναριογράφος της “Τόλμη και Γοητεία” που όλοι το έκαναν με όλους και έχανε το παιδί τη μάνα και η μάνα το παιδί;

Όχι πως είμαστε σεμνότυφοι, ούτε κατά του γυμνισμού. Αλλά αυτό το “όλοι μαζί”  κι ανάκατα, μικροί μεγάλοι άνδρες γυναίκες και παιδιά,  κάτι μας κάνει… ‘Οπως λέει και η γνωστή ρήση: «η ντροπή ντροπή δεν έχει και χαράς τον που την έχει»!

Έχουν κι άλλα συνθήματα οι γυμνοί και οι ντυμένοι στο νησί:  «Ο γυμνισμός στην Γαύδο, όλους μας ενώνει, εκτός από την δήμαρχο που έχει μείνει μόνη»… Μόνη αλλά …αξιοπρεπής!

Μόνοι και δίχως δουλειά θα είναι τα καλοκαίρια και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων νεωτερισμού. Ποιος θα αγοράζει ρούχα; Για να τα βγάζουν στις παραλίες;

Από παλιά το νησί θεωρείτο ο παράδεισος του ελεύθερου κάμπινγκ και των γυμνιστών. Όχι δεν υπάρχουν στοιχεία αν τα καλοκαίρια στο νησί αυξάνονται κατακόρυφα οι πωλήσεις προφυλακτικών. Ούτε αν υποφέρουν τις νύχτες τα σεντόνια εργένηδων και μη. Ούτε αν κάθε Μάϊο καταγράφονται στο νησί περισσότερες γεννήσεις! Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια έρευνα!

Διότι αν είναι να δαμάσουμε έτσι, με το γυμνισμό, το τέρας της υπογεννητικότητας, ας πάει και το παλιάμπελο!!

Όπως ενδιαφέρον θα είχε και το στοιχείο αν στην διαμαρτυρία συμμετείχαν μόνο ανύπανδρα ζευγάρια ή και παντρεμένα, ίσως και κάποιες πεθερές και –γιατί όχι- και κάποιοι…κουμπάροι!

Πάει, γίναμε Σόδομα και Γόμορρα! (δύο θρυλικές βιβλικές πόλεις που έγιναν γνωστές από την αιφνίδια καταστροφή τους από τον Θεό για τη διαφθορά τους). Βλέπω Λιτανείες, βλέπω αφορισμούς, βλέπω να γινόμαστε πάλι θέατρο του παραλόγου! Και της σπατάλης!  Εν μέσω μιας οικονομίας που …κατρακυλάει όλο και ταχύτερα προς τα περιβόητα μνημόνια, να θέλουμε τόση σπατάλη αντιηλιακού (και είναι και πανάκριβο, παναθεμά το) για να αλειφθούν τόσα γυμνά σώματα,  από πάνω μέχρι κάτω, μπρος και πίσω…

Τώρα, βέβαια, οι μέρες του καλοκαιριού κοντεύουν και σε λίγο θα κυκλοφορούν στο νησί όλοι ντυμένοι καθότι ο καιρός μετά από το καυτό καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα …ψυχρός. Υπομονή κυρία Δήμαρχε.  Θα μείνει μόνο η ανάμνηση και η …προσμονή του επόμενου καλοκαιριού!