Με επιτυχία η βραδιά παραδοσιακής μουσικής στην Ηλιόρραχη Κόνιτσας

Φωτογραφία: Ο εκπαιδευτικός- δημοσιογράφος Νικ. Σουτόπουλος με τις υποψ. Περιφ. Συμβούλους Ιωάννα Παρηγορίδη και Βασιλεία Νίτσα-Γουδέλη σε ένα τραπέζι γεμάτο εδέσματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κυριακόπουλος

Φωτογραφία: Αρχείο Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ηλιόρραχης

Κόνιτσα: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των συγχωριανών αλλά και απόδημων επισκεπτών από άλλα μέρη της Ηπείρου, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε η δημοτική βραδιά με παραδοσιακή μουσική και έντεχνο ελαφρολαϊκό τραγούδι, στην Ηλιόρραχη Κόνιτσας, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Πολυμελής ομάδα εθελοντών εργασίας από το χωριό με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημ. Ζέρβα (κέντρο κάτω)

Στο μουσικό σχήμα που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους συμμετείχαν οι λαϊκοί ερμηνευτές Γιώργος Γιαννακός,  Έλλη Κοσμά και Δημήτρης Αχνούλας μαζί με τους οργανοπαίκτες του μουσικού συγκροτήματος και τη συνοδεία του παραδοσιακού ηπειρώτικου κλαρίνου, ενώ την οργανωτική προσπάθεια ολοκλήρωσε πολυμελής ομάδα εργασίας εθελοντών με νέους του χωριού.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου (δεξιά) με μέλη Δημοτικού Συμβουλίου στον κατάμεστο χώρο πολιτιστικής εκδήλωσης Ηλιόρραχης

Το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, ο αυθόρμητος χορός των παρευρισκομένων στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, μαζί με τον ενθουσιασμό την χαρά αλλά και την ποικιλία των προσφερόμενων εδεσμάτων με το πάντα ευγενικό εθελοντικό προσωπικό υποδοχής και εξυπηρέτησης, δημιούργησε μία ατμόσφαιρα εφορίας και συναισθηματικής εγγύτητας, που άφησε μία γλυκιά ανάμνηση νοσταλγίας και την επιθυμία επανάληψης αυτής της όμορφης πολιτιστικής εκδήλωσης, που πρέπει να γίνει πλέον απαραίτητος θεσμός του καλοκαιριού στο όμορφο χωριό της Ηλιόρραχης Κόνιτσας.

Οι όμορφες και δυναμικές υποψήφιοι Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Ηπείρου σέρνουν τον…χορό της ανάπτυξης στην Ηλιόρραχη και στην περιοχή της Κόνιτσας.

Αφίσα-της-όμορφης-βραδιάς-με-τη-μουσική-εκδήλωση-του-Πολιτιστικού-Συλλόγου-Ηλιόρραχης-Κόνιτσας

Εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ηλιόρραχης χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε ο Πρόεδρός της Δημήτρης Ζέρβας, που είχε την ευθύνη διοργάνωσης και την κατάλληλη προετοιμασία του χώρου αυτής της όμορφης μουσικής βραδιάς. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου μαζί με πολυμελή συνοδεία Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, εκπροσωπεία άλλων δημοτικών παρατάξεων, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Νίκος Κολόκας, οι υποψήφιοι Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Δρ Ιωάννα-Ευπραξία Παρηγορίδη και Βασιλεία Νίτσα-Γουδέλη  ο τ. Σχολικός Σύμβουλος και εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Σουτόπουλος, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φυσικά πλήθος κόσμου, όπου έμεινε να απολαύσει το μουσικοχορευτικό θέαμα έως αργά… τα ξημερώματα!

Το μουσικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής συνόδεψε στο χορό τους συγχωριανούς από την Ηλιόραχη ως αργά τα… ξημερώματα!